Een doos met spekkies, kaarsjes en blikvoer kennen we nog wel. De kerstpakketten van ‘vroeger’. Hoewel ik als kind heel erg blij was als ik zo’n kerstpakket uit mocht pakken, zou je me er nu niet echt meer een plezier mee doen. Alhoewel, ik krijg helaas helemaal geen kerstpakket meer van de baas. In plaats daarvan een kerstfeestje met open bar. Leuk voor de feestbeesten onder ons, maar in plaats van 4 colaatjes op een avond heb ik liever een kerstpakket, haha. Ik fantaseer er erven op los. Wat zijn nou écht toffe dingen om als kerstpakket te geven? De goede doelen en donaties even niet meegeteld, want als je daar over na gaat denken, waarom hebben we het dan over zoiets sufs als een kerstpakket?

Kerstpakket voor de mannen: een digitale personal shopper

Kleren maken de man, maar laat de man nou net een hekel hebben aan shoppen. Tadaaa, geef een bon van The Cloakroom als kerstcadeau. Je geeft aan wat je stijl is, hebt een (digitaal of telefonisch) gesprek met je personal shopper en in no time staat er een doos kleding voor je neus. Ben je er als werkgever gelijk van verzekerd dat je personeel er netjes gekleed bijloopt op kantoor. Ik zeg win win.

Kerstpakket voor vrouwen: lichtbox

Ik ken geen vrouw die niet altijd bezig is om iets gezelligs van haar huisje te maken. Tel daarbij op dat we tegenwoordig allemaal azen op een lichtbox die we kunnen personaliseren en je hebt het ideale kerstcadeau voor vrouwen. Nee, niet alleen voor meisje-meisjes, ook voor de Tomboys.

Kerstpakket voor de vleeseter: koop een koe

Hoewel we tegenwoordig – als we het nieuws mogen geloven – maar beter geen vlees meer kunnen eten, vind ik dit alsnog een topcadeau. Een biologisch, eerlijk vleespakket op de mat van een koe waarvan je zeker weet dat hij een goed leven heeft gehad? Alleen fijn als je een vriezer hebt én niet weg bent van een stukje rund. Sluit helemaal aan bij het motto: weet wat je eet. Origineel is het zeker, zo’n pakket van koopeenkoe.nl, maar kijk uit dat je niemand voor ‘t hoofd stoot.

Kerstpakket voor de globetrotter: vrije dagen

Als ik écht helemaal zou mogen kiezen wat ik graag van de kerstman op werk zou krijgen, dan zouden het extra vrije dagen zijn. Gewoon 2 extra daagjes ofzo. Om een weekendje weg te plannen, net iets langer op reis te blijven, je hoofd leeg te maken of de ontstressen. Beste bedrijfskerstcadeau ooit wat mij betreft. Ik blijf nog even doordromen. Zijn er bedrijven die dit doen? En waar kan ik solliciteren?

Vind je deze kerstpakketten nou iets te gewaagd? Natuurlijk kun je ook voor een gepersonliseerd kerstcadeau gaan zoals een foto op canvas.

Image Credits: Pexels.

Leave your vote