Jaarlijks reizen er bijna een miljoen Nederlanders richting de sneeuw in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Onder hen de vakantiefans, de gelegenheidsskieërs én de rasechte wintersportfans. De vakantiegangers die van ’s ochtends vroeg tot ’s middags laat – als de liften dichtgaan – op de latten (of op ’t snowboard) staan.

Cadeautips voor sneeuw-, ski- en boardfans

Voor deze mensen is cadeautjes bedenken (en kopen) een waar feestje. Denk sneeuw, skiën en accessoires tegen de kou. Ik ben zelf groot fan van skiën – ik gaf immers 7 maanden skiles in Oostenrijk – en ga het liefst meerdere malen per jaar op wintersportvakantie. Deze tips zijn dan ook van de hand van een ervaringsdeskundige ;).

1. Dagje indoor skiën

Oké, het is niet the real deal en daarom stukken minder leuk, maar de echte skifanaat kan écht geen jaar zonder sneeuw. Een dagje – of paar uurtjes – indoor skiën of boarden is dan ook een mooi alternatief. Indoor sneeuwparadijzen hebben vaak aanbiedingen waardoor je al voor minder dan 2 tientjes helemaal los kunt in de sneeuw, zelfs inclusief materiaalhuur, maar grote kans dat de echte fanaat zijn eigen materiaal meeneemt. Ook leuk, verras iemand met een cadeaubon!

2. Elk jaar een nieuwe muts

Als je geen echte wintersportfan bent, dan weet je misschien niet dat ook de hoofdmode in wintersportland aan trends onderhevig is. Geen grapje. Een muts van 2015 kan dit jaar echt niet meer ;). Bij de (buitenlandse) Intersport-vestigingen weten ze er alles van: het gaat niet alleen om hoe warm hij is, maar ook of de kleuren wel bij de rest van je outfit past en of hij wel fashionably verantwoord is. Oh en denk erom: een muts draag je alleen als je níet op de piste staat. Op de piste draag je als slimme en professionele skiër namelijk een helm.

3. Handenwarmers of verwarming voor de skischoenen

Je kunt dat wel groot fan van sneeuw zijn en een sneeuwbuitje niet uit de weg gaan, koude handen en voeten krijgen we vroeg of laat (bijna) allemaal. Met een simpele hondenwarmer die je weer kunt opwarmen in de magnetron zijn we al blij, maar met verwarming voor in onze skischoenen zijn we zéker compleet verrukt!

4. Tas voor ski’s of snowboard

Als je minimaal 1x per jaar op wintersportvakantie gaat dan mag een tas voor je ski’s of board niet ontbreken. Helemaal als je gaat vliegen naar je bestemming of de trein neemt is het een must. Er is geen tas – en ik heb er een heeeele hoop – waar ik zó dankbaar gebruik van heb gemaakt.

 

Natuurlijk zijn er talloze andere cadeautjes waar de wintersportfan blij van wordt: denk aan skifilms, een helm, goede handschoenen of wanten, een rugzak, leuke skisokken, een actioncam, een ski-airbag (voor de echte diehards) of rubbertjes voor onder de zolen van je skischoenen. Meer tips nodig? Ik vertel je graag meer: je vindt me via onderstaande social media.

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote