Het aanbod aan games blijft maar groeien. Of je nu virtueel wilt aanschuiven aan een roulette tafel, puzzels wilt oplossen of op een interactieve manier andere spelers wilt verslaan, er zijn games in overvloed.

Als je een optimale speelervaring wilt beleven, is een uitstekende spelconsole een echte must. Hieronder zetten we de drie beste spelconsoles van 2020 op een rij.

PlayStation 4 Pro

De PlayStation 4 Pro is de beste versie van het populairste gameplatform dat vandaag beschikbaar is. De grote meerderheid van zowel de PlayStation 4 als Xbox One-bibliotheken zijn beschikbaar op beide platforms. Hoewel beide platforms exclusieve titels hebben, beschikt de PlayStation 4 Pro elk jaar over meer exclusieve games. De PS4 heeft ook toegang tot een klein aantal minder bekende indiegames en niche-titels waaronder Japanse rollenspellen.

De PS4 Pro heeft de beste games en laat die er zo verbluffend mogelijk uitzien. Als je voor PS4 kiest, kun je ook de PlayStation VR ophalen. Dit is de meest betaalbare premium VR-headset die er is.

Xbox One X

De Xbox One X biedt een 4K Blu-ray en HDR-videoweergave, net zoals de One S. Microsoft overdreef niet toen ze vertelden dat de Xbox One X de krachtigste spelconsole tot nu toe is.

De PS4 Pro heeft nog steeds een betere gamebibliotheek dan de Xbox One, maar de Xbox One heeft bewezen veel beter te zijn in het gebruiken van zijn extra pk’s om de weergave van alle games op het platform te verbeteren.

Als je een Xbox 360 eigenaar bent, zijn een zeer groot aantal games van de laatste generatie nu compatibel met de Xbox One waardoor je gamebibliotheek kan worden uitgebreid en ook sommige van je oude games in rotatie kunnen blijven. Een minpuntje is dat de console geen VR-opties zal krijgen.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een hybride apparaat dat kan worden aangesloten op een televisie zoals de PlayStation 4 en Xbox One, maar het kan ook afzonderlijk worden gebruikt.

De Switch beschikt over een catalogus die maar blijft groeien met games zoals Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Onlangs bracht Nintendo een virtual reality-kit uit waarmee jongere spelers kunnen genieten van de wereld van VR en tegelijkertijd nieuwe gadgets kunnen creëren. De kit kan geïmplementeerd worden op het ingebouwde scherm van de Switch.

De Nintendo Switch is ook een geweldige aanvulling voor spelers die al in het bezit zijn van een PS4 Pro of een Xbox One X. De console biedt extra mogelijkheden en vele aantrekkelijke titels die niet beschikbaar zijn op een Playstation of Xbox.

Leave your vote