Onder het mom van goede voornemens, zijn er een aantal cadeautjes die in januari niet altijd even goed in de smaak vallen. We maken afspraken met onszelf om ons leveren te beteren. Niet meer zoveel snoepen, stoppen met roken, vaker naar de sportschool en nog een aantal van die afspraken die we meestal maar met moeite vol kunnen houden. Dit zijn dan ook de cadeautjes die je – hoewel ze stuk voor stuk leuk zijn – beter pas weer vanaf februari kunt bestellen. Direct zodra we tot de conclusie zijn gekomen dat we het volgend seizoen – of volgend jaar – wel weer opnieuw proberen.

Chocoladefondue

Hoewel zo’n stuk gepersonaliseerde chocolade of een cadeaubon voor een potje chocoladefondue hartstikke leuk is, neemt menigeen zich voor om spaarzamer om te gaan met de chocolade (en alle andere snoeperijtjes for that matter) in het nieuwe jaar. De chocoladeletters, chocoladepepernoten, taaitaaipoppen, kerstkransjes en -schuimpjes zijn op de heupen gaan zitten en dat moet er eerst af voordat we onszelf weer een occasional geluksmomentje gunnen. Geef je chocolade cadeau, dan betekent dat dat we ‘t in een zwak moment toch naar binnen proppen en onszelf er daarna rot over voelen. Niet doen dus.

Amerikaans snoepgoed

Het is zo’n leuk en origineel cadeautje voor de zoetekauw: Amerikaans snoepgoed. Er zijn helaas maar weinig snoepliefhebbers die onbeperkt kunnen snoepen zonder uit hun kleding te groeien. Daar gaat in het nieuwe jaar vaak de stop op. Genoeg uitgedijd tijdens de decembermaand. Snoepjes komen pas in februari (chocola hoort nou eenmaal bij Valentijnsdag) weer uit de kast.

Gepersonaliseerde aansteker

Ik hoop ieder jaar dat al m’n vrienden per direct inzien dat roken vies is en zó enorm zonde van je gezondheid. Ontneem alle rokers hun sigaretten en verban de aanstekers. Die mogen alleen nog gebruikt worden voor vuurwerk en kaarsjes. Ben je zelf een roker? Probeer dan ex-rokers niet over te halen zodat je je zelf minder slecht voelt of zodat je niet in je eentje buiten hoeft te staan. Big no no! Oh, de rokers die stug doorroken maak je natuurlijk wel ultiem blij met een gepersonaliseerde aansteker.

Deze cadeaus botsen niet met goede voornemens

Afvallen, rustiger aan doen, gezonder eten en meer bewegen, zuiniger leven en beter voor jezelf opkomen zijn de meest voorkomende goede voornemens. Alles wat hiermee te maken heeft en helpt bij het verwezenlijken van het gestelde doel zal dus goed in de smaak vallen. Denk aan kookboeken, yogamatjes, sportkleding, weegschalen, zelfhulpboeken en meer.

Leave your vote