Voor de wekelijkse rubriek Hiep Hiep Hoera gaan wij op zoek naar mensen die graag over hun verjaardag vertellen. Zo kunnen wij samen de kaarsjes uitblazen – of rimpels tellen. Het ligt er maar net aan wat je zelf wilt. Deze week hebben we Maarten (54) te gast, die op Valentijnsdag jarig is en zijn verjaardag dit jaar in Turkije viert.

Hoe vier jij je verjaardag?

Als je jong bent dan is je verjaardag zowat het hoogtepunt van je leven. Cadeaus, taart, meer cadeaus en dan nog maar een beetje taart. In een suikercoma lig je dan voldaan op bed omringd door je favoriete speelgoed dat je gekregen hebt. Later in je tienerjaren draait het allemaal om het feesten. Dan ga je langzaamaan een gezin stichten en je verjaardagen worden minder belangrijk – je kinderen staan op de eerste plaats.

Nu ben ik op het punt in mijn leven beland dat de kinderen uit huis zijn en mijn vrouw en ik gaan genieten.

Normaal gesproken vieren wij het in een kleine groep: ik heb het namelijk niet zo op verjaardagen. Het liefst zit ik thuis met mijn vrouw en kinderen aan een heerlijk diner. Toch hebben wij ervoor gekozen om dit jaar op vakantie te gaan – naar Istanbul. Even een paar dagen bijkomen en genieten van de rust.

Je bent jarig op Valentijnsdag! Is dat niet lastig?

Nee, helemaal niet. Een aantal decennia terug hebben mijn vrouw en ik afgesproken dat ik ieder jaar op Valentijnsdag een bos bloemen meeneem voor haar en zij een chocoladereep voor mij. Dat is het Valentijnscadeau, het andere gedeelte is mijn verjaardag. Mijn vrouw weet precies wat ik wil hebben, zodat ik mij daar ook geen zorgen om hoef te maken.

Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad?

Dat zijn de tekeningen van mijn kinderen van vroeger én de reis naar Turkije die ik van mijn vrouw heb gekregen.

Wat wens je dit jaar?

Wat ik eigenlijk ieder jaar wens: gezondheid. Ik heb in mijn late twintiger jaren te horen gekregen dat ik geen kinderen zou kunnen verwekken door een akelige ziekte. Gelukkig heb ik de strijd tegen kanker gewonnen en kon ik toch, tegen alle verwachtingen in, kinderen krijgen. Het tweede op het lijstje is dan toch echt een nieuwe barbecue. Een lekkere speklap met een biertje in de zomer, heerlijk.

Leave your vote