Dit jaar viel het me meer dan ooit op: mensen die Valentijnsdag maar commercieel vinden. Ze vinden het maar onzin, één dag in het jaar extra lief zijn voor je geliefden. Je bent toch niet alleen op die dag lief voor je valentijn? Speciaal voor die mensen schrijf ik vandaag over feestdagen die, als het aan mij ligt, heel het jaar door gevierd moeten worden. Want waarom iemand alleen één dag van het jaar extra in het zonnetje zetten en niet iedere dag?!

Wij Nederlanders zijn er maar druk mee. Een speciale dag om lief te zijn voor je partner of geheime liefde, een dag om je moeder in het zonnetje te zetten, je vader extra te verwennen en alle dieren zichzelf speciaal te laten voelen. Al deze dagen om ergens extra aandacht aan te geven. Ben ik de enige die denkt dat we dit altijd zouden moeten doen? Iedere dag is immers een feestje waard!

Valentijn

Op 14 februari doet iedereen extra lief tegen elkaar en geven we elkaar valentijnscadeaus. Maar hoe fijn is het als we gewoon iedere dag lief tegen elkaar doen of iemand zo nu en dan een kleinigheidje te geven? Liefde is zeker niet voor één dag gemaakt en mag het hele jaar door gevierd worden! Valentijn vieren op een andere dag (of een paar keer per jaar): dat is pas een leuke verrassing! Natuurlijk ben je niet verplicht om altijd grote cadeaus te geven. Gewoon lief zijn en een kleinigheidje cadeau doen, is vaak al meer dan genoeg!

Pap & Mam

Vaderdag en Moederdag: nog zo iets. Hoe raar is het om maar één dag in het jaar extra lief te zijn voor je ouders? Natuurlijk vieren wij ook deze feestdagen gezellig mee, maar we kunnen onze ouders best wat vaker laten weten dat we van ze houden, toch?! Met een lief cadeautje of wat hulp in huis laat je zien dat je jouw pap en mam op prijs stelt. En dat kan natuurlijk het hele jaar door, niet alleen als moederdag cadeau!

Leave your vote