Ik kom uit een grote familie. Wat betekent dat we eigenlijk elke maand wel minimaal twee verjaardagen hebben. En wat me opvalt is dat het meest gevraagde kado op het moment geld is. En als ik iets een moeilijk en vervelend kado vind om te geven is het wel geld. Hoeveel moet je geven? En krijgt je broer net zoveel als je neefje? En hoe verpak je het geld om je kado toch nog origineel te houden? Of doe je het gewoon in een envelop?

Geen envelopje meer

Al met al teveel om bij stil te staan, terwijl het al zo’n onpersoonlijk kado is… Sinds een tijdje hebben we dan ook besloten geen geld meer te geven als kado, ook al word er om gevraagd!

Maar dan komt nu het volgende dilemma. Wat geef je aan iemand die alleen maar geld op z’n verlanglijstje heeft staan? En hoe kom je op het idee van een zo origineel en leuk mogelijk kado, zodat de jarige vergeet dat hij eigenlijk liever geld had willen krijgen? Dit moet toch niet moeilijk zijn. Met een creatieve brein en met een beetje hulp van het internet kom je toch al heel ver.

Perfect kado zoeken

Eerst maar het een en ander op een rijtje zetten. Voor wie is het? Wat voor iemand is het? Is het een belangrijke verjaardag, zoals 25, 40, 50 jaar?  Geslacht, hobbies, zijn er gebeurtenissen of uitspraken geweest het afgelopen jaar of staat er binnenkort nog wat te wachten waarop het kado aan kan sluiten? Met al deze gegevens op een rijtje komen er wel al ideetjes bovendrijven. Maar alle gegevens toch nog even de computer in en via de zoekmachine kom je al gauw op verschillende kado en ideeensites.

En dan verbaasd het me elke keer weer, hoeveel soorten internetwinkels er bestaan. Voor elk kado is er wel een winkel te vinden en in deze 24-uurs maatschappij leveren de meeste winkels nog aardig snel ook. Je hoeft de deur er niet eens voor uit, dus geen excuus dat je geen tijd hebt om te winkelen meer.

Het kado voor mijn schoonzusje ditmaal, die 40 is geworden, was dan ook snel uitgezocht op eenkadovoor. Het kado besteld en inderdaad de volgende dag al in huis.

Nu moest ik alleen nog mij eigen creatieve brein gebruiken om het kado te voorzien van een originele verpakking en op naar de verjaardag. En het was weer een succes! De jarige helemaal blij en trots en bij elke visite die na ons kwamen werd het kado inclusief de verpakking weer geshowd.  Wat kan een mens zich toch trots voelen dan 🙂 En is dit niet veel leuker dan al die envelopjes en bosjes bloemen die ze dan toch wel krijgt.

Misschien moeten mensen gewoon weer eens wat vaker stil staan als er een verjaardag aan komt. Want is het niet geweldig om een kado te geven waarvan je het gevoel krijgt, echt gewaardeerd te worden in plaats van dat het op de grote hoop verdwijnt. En bedenk je eens hoe leuk het vroeger was om als kind een kado te krijgen. Waarom zou je dan nu opeens als volwassene een envelop met geld willen krijgen?
Het grote probleem alleen nu in mijn familie is dat  bij elke verjaardag er hoge verwachtingen zijn naar ons kado, maar dat voelt alleen maar als een uitdaging. Misschien toch een idee om eens met iets origineels te komen in plaats van alleen maar geld uitwisselen wat je voor je eigen verjaardag ook gekregen hebt. Zo worden verjaardagen weer leuk en spannend, zoals ze bedoeld zijn.  Eens kijken op de kalender wie de volgende is… 🙂

Met dank aan Jenny!

Image Credits: Pexels.

Leave your vote