De één vindt het geweldig en viert het uitgebreid, de ander laat het liefst aan zich voorbij gaan in de hoop dat niemand er aan denkt. Ik heb het over verjaardagen!

Verjaardagskaart

Hoe je het ook went of keert, iedereen wordt ouder. En zoals ik al zei, sommige mensen maken er een feestje van terwijl anderen het aan zich voorbij laten gaan. Uit statistieken is gebleken dat meer vrouwen hun verjaardag vieren dan mannen. Reden? Omdat mannen niet van de hele rompslomp eromheen houden.
In het tijdperk waar je via Facebook weet wanneer iemand jarig is zou je verachten dat er geen verjaardagskaarten meer worden verstuurd, maar niets is minder waar! 81% van de mensen verstuurd namelijk nog steeds wel een kaart. Dat is misschien veel minder dan 20 jaar terug, maar voor het digitale tijdperk waar wij in leven is het verrassend veel.

 

Vergeetachtig

Misschien herken je het wel; je bent de verjaardag vergeten van een goede vriend of familielid. Maak je geen zorgen, 17% van de mensen vergeet regelmatig de verjaardag van een ander. Vooral bij de mannen willen verjaardagen er nog wel eens bij inschieten. Nu maakt het veel mensen niet uit als de ander de verjaardag vergeet, maar toch zegt één op de drie het vervelend te vinden als een bekende zijn/haar verjaardag vergeet. Toch heeft 53% een kalender in het toilet hangen waar ze de verjaardagen op noteren. Ouderen maken hier vooral nog gebruik van, daarom vergeten zij de minste verjaardagen. Jongeren (jonger dan 23) onthouden verjaardagen vooral door de agenda in hun smartphone.

 

Attenter

Mocht een verjaardag dan toch herinnerd worden door anderen, dan worden de felicitaties gewaardeerd. Een Facebook/Whatsapp berichtje, belletje, sms’je of gewoon een verjaardagskaart worden erg op prijs gesteld. Vooral vrouwen vinden de extra aandacht leuk tijdens hun verjaardag, dit omdat ze zich dan even “speciaal” mogen voelen. Ook vinden vrouwen zichzelf  meer attent dan mannen, maar dat ligt aan onze “ego’s” zullen we maar zeggen…

Leave your vote