Niet alleen het geven van leuke kado’s is soms lastig, het blijkt ook dat kado’s in ontvangst nemen moeilijk is. Ik ben zelfs eens echt beledigd, door iemand die ik een kado gaf! Misschien vind jij dat ik mij aanstel, maar ik vertel graag mijn verhaal.

Kado voor het bruidspaar

Een verre neef ging trouwen, mijn man Leo en ik waren voor de receptie uitgenodigd. Altijd leuk, nietwaar? Wij hadden die neef al jaren niet gezien en zijn verloofde zelfs nog nooit, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze hadden ook een verlanglijstje en wij hadden iets van dat lijstje uitgezocht: een vlaggenstok en de Nederlandse vlag. Wij vonden het extra leuk om dit aan het bruidspaar te geven, omdat ze op (toentertijd nog) Koninginnedag trouwden. De vlag kon dus gelijk uit, bij wijze van spreken.

Daar aangekomen stonden de gasten in de rij om het bruidspaar te feliciteren, je kent het wel. De kado’s die ze al gekregen hadden, stonden op een tafel in de buurt en één van deze huwelijkskado’s was een… jawel, vlaggenstok en vlag!

Dubbele kado’s

Ok, dat was wel even balen toen we dat zagen. Je doet toch je best om een leuk kado uit te kiezen en daarbij hadden ze het kado van hun verlanglijst afgehaald. Normaal kun je dan wel verwachten dat het dan niet ook door iemand anders gegeven wordt. Maar ja, het was niet anders, het gaat tenslotte toch om het gebaar.
Toen we eindelijk bij het bruidspaar aangekwamen en wij het kado konden geven, reageerde de bruid heel teleurgesteld.

Dit huwelijkskado hadden ze al hadden gehad en of we het kado maar weer mee terug wilde nemen…!

Want ja, aan twee (vlaggen)stokken hadden ze niets!

Beledigd of overdreven…

Kijk, nou zijn de meningen waarschijnlijk wel verdeeld over hou je zou moeten reageren. Je kunt heel blij zeggen “Oh, wat leuk!” of “Hee, nu hebben we twee vlaggenstokken, dat komt altijd van pas!” Of het nu gemeend is of niet. Zelf zou ik persoonlijk gezegd hebben “Oh, nu hebben we er twee, nou ja, we kijken wel wat we er mee doen”, waarna ik wel aangeboden zou hebben om hem te ruilen. Want ik begrijp ook wel dat je niets aan twee vlaggenstokken hebt. Persoonlijk vind ik het echt onbeschoft dat je mensen vraagt om een kado weer mee terug te nemen, dubbel gekregen of niet. Maar waar haal je het lef vandaan om iemand met het huwelijkscadeau weer naar huis te sturen?! Of reageer ik nu erg overdreven?!

Leave your vote