Jaa, van de week was het eindelijk zover; wij gingen naar de voorpremiere van de Angry Birds film! Echt een cadeautje voor de kids, ze vinden het zo leuk om naar de bioscoop te gaan. En de voorstukjes van deze film kenden ze al uit hun hoofd, deze mochten wij dus niet missen!

Het verhaal

De Angy Birds film gaat over Red, een rode opvliegende vogel die het allemaal maar niet mee zit. Daarom wordt hij naar Anger Management gestuurd, samen met de gele Tuck, omdat hij nogal hyper en snel is. Bij de cursus zijn verder de zwart Bomb, omdat hij nogal eens zomaar ontploft en de grote, norse Terence.

Op een dag komen er ineens groene varkentjes op het eiland, die heel erg hun best doen om het de vogels naar hun zin te maken. Red vind dit maar verdacht, maar niemand wil naar hem luisteren. Daarom besluiten hij, Tuck en Bomb op zoek te gaan naar Mighty Eagle, om zijn hulp te vragen. Uiteindelijk blijkt waarom de varkens op het eiland zijn; ze stelen alle eieren! Maar dit laten Red, Tuck, Bomb en de andere vogels natuurlijk niet zomaar gebeuren!

Het spelletje

Om eerlijk te zijn ben ik nooit een heel grote fan van het spelletje geweest; de kinderen vinden het wel leuk om te spelen. Zij herkenden dus gelijk wat vogels, zoals Bomb en de drie kleine blauwe vogeltjes. Blijkbaar hebben alle vogels een soort specialiteit; dat wist ik dus ook niet. Ik vind het bijzonder knap hoe ze een leuk verhaal van dit spelletje hebben gemaakt! Verder zijn de vogels in de film ook nog eens heel schattig; vooral de kleine vogeltjes!

Wat wij er van vonden

Laten we duidelijk zijn; het is een hele grappige film! Halverwege vind ik hem wat langdradig, maar als de eieren gestolen worden wordt hij weer lekker spannend en leuk!

In het voorstukje zie je al een heel leuk stukje; Chuck en Bomb met het water spelen, waarna Mighty Eagle in hetzelfde water plast. Daar schrikken ze natuurlijk van en Chuck maakt daarna zijn tong schoon met een steen. Als ik het zo vertel klinkt het niet leuk, maar wat een geweldig stukje; de kinderen kunnen er echt geen genoeg van krijgen!

Verder zit er natuurlijk gewoon heerlijke flauwe humor in. Je ligt in een deuk als Red uit zijn dak gaat of als Bomb ontploft. Er zaten eigenlijk ook helemaal geen enge stukjes in, heerlijk genieten dus met het hele gezin. Dit uitje is echt een cadeautje, eigenlijk voor het hele gezin!

Leave your vote