Niets zo vervelend als er te laat achter komen dat iemand jarig is, terwijl je diegene net nog hebt gesproken (en dus niet hebt gefeliciteerd). Of je vergeet een verjaardagskaart te sturen naar die ene tante die altijd kaartjes stuurt voor de verjaardagen van jou en je kinderen. Tijd om er voor te zorgen dat je nooit meer een verjaardag vergeet!

De verjaardagskalender: een handige klassieker

Het is natuurlijk een inkoppertje, maar met een verjaardagskalender vergeet je nooit meer een verjaardag en koop jij op tijd jouw verjaardagscadeau vriendin! Tenminste…als je zorgt dat deze goed is ingevuld en je er regelmatig op kijkt.

In menig Hollands toilet hangt er eentje: een ingevulde verjaardagskalender. Voor het ophangen zijn hier verschillende verjaardagen en misschien huwelijksjubilea op ingevuld, zodat deze niet vergeten kunnen worden. Vaak blijven mensen daarbij steken op familie en een paar goede vrienden. Leer je nieuwe mensen kennen? Dan ontbreken ze vaak nog lange tijd op de kalender. Jammer, want je zou je nieuwe vrienden er een groot plezier mee doen wanneer je hen op hun verjaardag kunt verrassen met een lief berichtje of een kaartje.

TIP! Hang een pen naast de kalender, zodat mensen zelf hun verjaardag kunnen toevoegen. Hoe meer verjaardagen er op je kalender staan hoe leuker. Want iedere verjaardag is reden genoeg voor een (klein) feestje!

Stel verjaardag reminders in op je smartphone

Behalve om te bellen, gebruiken we onze telefoons tegenwoordig voor heel veel andere dingen, zoals social media, spelletjes, fotograferen, e-mail lezen. Maar gebruik je ook de agenda in je telefoon al? Je moet er even een momentje voor gaan zitten om alle verjaardagen aan deze kalender toe te voegen, maar dan heb je ook wat! Verjaardagen zijn voortaan duidelijk zichtbaar in je (online) agenda en je kunt zelfs reminders instellen die er voor zorgen dat je op tijd aan een verjaardag wordt herinnerd. Handig!

TIP! Synchroniseer je smartphone agenda met je facebook account. De verjaardagen van je facebookvrienden verschijnen dan automatisch op de goede dag in je agenda.

verjaardagskaarten voor verjaardag

Leg op tijd de verjaardagskaarten klaar

Stuur je de jarige graag een kaart voor zijn verjaardag, maar ben je bang dat je dit vergeet? Kies een vaste dag in de maand waarop je de kaartjes voor die maand klaar legt. Schrijf de verjaardagskaarten en zorg dat ze klaar zijn voor verzending. Als je de kaartjes neerlegt op een plek waar je ze vaak ziet (en je eventueel nog een reminder op je telefoon instelt) dan is de kans dat je een verjaardag vergeet een stuk kleiner! Bovendien grijp je op deze manier ook niet mis, wanneer je last minute naar de brievenbus moet rennen om op tijd een kaart te versturen.

TIP! Wil je het versturen van verjaardagskaarten door iemand anders laten regelen? Maak dan een account aan bij Greetz. Hier kun je vooraf (bijvoorbeeld eens per maand of zelfs eens per jaar) kaartjes klaar zetten voor de jarigen. Greetz zorgt er dan voor dat jouw kaartjes op de goeie dagen worden verstuurd.

Leave your vote