Veel ouders zitten rond de verjaardag van hun kind met de handen in het haar. Wát moeten we in vredesnaam doen met het kinderfeestje? De één dropt het liefst tien kinderen in het zwembad, de ander zet speurtochten uit en weer een ander huurt een clown in. Maar wat je ook doet, niemand wil dat de kosten van een kinderfeestje de pan uit rijzen. Daarom krijgen jullie van ons een paar ideeën voor een low budget kinderfeestje.

Doe Oud-Hollandse spellen

Misschien heb je zelf thuis nog wel een sjoelbak, of kun je die van iemand lenen. Spijkerpoepen is ook altijd leuk en misschien is een potje levend Stratego ook wel een goed idee voor jullie feestje?

Je eigen high tea

Je kunt natuurlijk een grote taart bestellen, maar leuker is het om iedereen zelf aan de slag te laten gaan met hun cakeje! Het leukst is het eigenlijk ook nog als de kinderen zelf mogen bakken. Haal een paar bussen slagroom in huis, zet M&M’s en andere snoepjes klaar en versieren maar! Wedden dat iedereen het heerlijk vindt? Zet er een pot thee bij en je hebt een heuse high tea!

Lekker low budget: organiseer een fotoshoot!

Hang een laken op, zet wat lampen neer en voilá: je hebt je eigen fotostudio! Waarschijnlijk heb je zelf wel een kast vol kleren die kunnen fungeren als verkleedkleren, maar je kunt er ook voor kiezen om op de uitnodiging te zetten dat er een fotoshoot gedaan wordt, dan zorgen de kinderen zelf voor een leuke look. Als je een fotoshoot met alleen maar meiden doet kun je er voor kiezen om eerst lekker te gaan tutten. Bijzondere kapsels in elkaar frutselen, lippen getuit en je krijgt de leukste foto’s!

Organiseer een slaapfeestje

Eerlijk is eerlijk, het kost je wat energie maar wedden dat je kroost dit feestje nooit meer gaat vergeten? Het enige wat je nodig hebt is een paar zakken chips, ruimte voor luchtbedden en slaapzakken en een paar leuke dvd’s waarmee je kinderen zich mee gaan vermaken.

Waterfestijn in eigen tuin

Dit feestje is uiteraard alleen geschikt in de zomer. Zet op de uitnodiging dat de kinderen zwemkleding en handdoeken mee moeten nemen en organiseer een waterfestijn in eigen tuin! Spelletjes met flessen water en ballen, waterballonnen, een zwembadje in de tuin; er is weinig voor nodig om er een waar feest van te maken! Zorg er wel voor dat alle kinderen goed ingesmeerd zijn; het laatst wat je wil is tien kinderen met een zonnesteek…

Heb je zelf nog leuke tips voor een low budget kinderfeestje? Wij horen ze graag!

Leave your vote