Hoera! Jullie gaan trouwen! Als je al getrouwd bent dan herken je het misschien wel: de voorbereidingen op het voorgenomen huwelijk zijn minstens zo leuk als de Grote Dag zelf. De kriebels wanneer je voor het eerst je bruidsjurk aantrekt en weet ‘Dit is ‘m’, het gevoel dat je hebt wanneer je de uitnodigingen die je zo zorgvuldig uitgezocht hebt op de bus doet, misschien wel de voorpret van de huwelijksreis. Allemaal momentjes die je koestert en waar je van geniet. Wat ik zelf ook een erg mooi moment vond was het uitzoeken van de trouwringen. Weer zo’n heerlijk moment waar je samen van geniet. Vandaag geef ik je vijf tips voor het uitzoeken van je trouwringen.

Bepaal het budget voor de trouwringen

Een bruiloft kan heel erg duur zijn en het is dan ook goed om vooraf na te denken over wat je kunt besteden aan de verschillende onderdelen van de Grote Dag. Bedenk dus ook goed van tevoren wat je uit wilt geven aan je trouwringen. Trouwringen zijn er voor alle budgetten. Duizenden euro’s, of juist tweehonderd euro, er is voor ieder wat wils.

Bepaal het materiaal voor de trouwringen

Afhankelijk van het budget dat je hebt voor de trouwringen kun je ook het materiaal gaan bepalen. Ga je voor goud, zilver of misschien wel roestvrij staal? Wil je een knoeperd van een diamant of is een zirkonia-steentje ook voldoende? Als je één keer weet wat je wil dan maakt dat het uitzoeken van de ringen een stuk makkelijker.

Op naar de juwelier!

Als je eenmaal bedacht hebt wat jullie willen kun je richting de juwelier. Wees meteen duidelijk tegen de persoon die je gaat helpen met het uitzoeken over wat je in gedachten hebt en ook vooral wat voor budget je in gedachten hebt. De juwelier weet precies wat er te koop is en zal dan ook nooit jullie gouden ringen met enorme diamanten laten zien als jij hebt aangegeven dat je budget driehonderd euro is. In plaats daarvan komt de juwelier met ringen die je kunt betalen.

En dan het passen

Het leukste van het uitzoeken van trouwringen is het passen! Neem er de tijd voor om stuk voor stuk alle ringen om je vinger te laten schuiven. Laat ook zeker je future-husband eens een ring om je vinger schuiven, dan kan hij alvast een beetje oefenen voor de grote dag!

Als je echt iets anders wil

Is een ring uit het boekje helemaal niks voor jou? Wist je dat er door het hele land workshops gegeven worden door edelsmeden waar je zelf je eigen ring kunt maken. Hoe romantisch en waardevol is dat, dat je samen aan de slag gaat om je trouwringen te maken? Wedden dat al je vriendinnen vol bewondering naar je ring zullen kijken en dat ook je man hem met trots gaat dragen?

Leave your vote