Lees iedereen week mee met de rubriek Cadeau Confession! Misschien zul je het niet verwachten, maar iedereen heeft wel een cadeau bekentenis; klein of groot! Lees snel mee met het verhaal van Coby, die helemaal klaar is met de WhatsApp uitnodiging!

Uitnodiging voor een feestje

“Weet je nog, vroeger? Als er een feestje was, dan kreeg je gewoon een uitnodiging per post voor een feestje. Of je kreeg een kaartje wat men persoonlijk aan je gaf of door de brievenbus deed, dat scheelde weer een postzegel. Nog wat later nodigde je jouw vrienden gewoon met een telefoontje uit, of persoonlijk, als je iemand toevallig tegen kwam. In het vroeger van mijn oma, nodigde je helemaal niemand uit, als ik mijn oma mag geloven dan. Als iemand jarig was, dan ging je gewoon langs, daar hoefde je echt niet iemand voor uit te nodigen!”

Sms of e-mail

“Toen er later e-mail kwam, kreeg je vaak een een e-mail met de uitnodiging voor een feestje. Lekker makkelijk, je maakt een tekstje en zet alle mailadressen uit jouw adresboek gewoon in de ‘Aan’. Gelukkig werden wij later wel iets slimmer en werden alle genodigden in de ‘BCC gezet’, want waardoor je niet meer precies kon zien wie er uitgenodigd was. En ja, dat had voor- en nadelen, hihi. Als men geen mailtje stuurde, dan kon een sms’je ook. Kort maar krachtig, maar het nadeel hiervan was dat je alle personen apart een berichtje moest sturen.”

Weg met die Whats app uitnodiging

“Sinds de komst van de smartphone is dat allemaal niet meer nodig, want je maakt gewoon een groepsapp aan. En jeetje, wat vind ik dat vervelend! Dan is er weer een neefje of vage kennis van mij jarig, waardoor iemand dan een groepsapp aanmaakt. Met telefoonnummer van mensen die ik vaak helemaal niet ken. En die mensen hebben dan ook direct mijn telefoonnummer. Maar ok, dat kan nog. Het meest irritante moment begint op het moment dat je telefoon steeds afgaat, omdat mensen allemaal gaan vertellen of ze wel of niet kunnen. Mensen, die ik vaak niet eens ken! Tussendoor vragen mensen ook nog even of de jarige nog wensen heeft, met als gevolg dat iedereen in de app dat als kado koopt voor de jarig. Schande, een inbreuk op mijn privacy! Als je wilt dat ik op jouw verjaardag kom, dan kun je mij toch wel persoonlijk uitnodigen? Of op zijn minst een persoon WhatsApp berichtje sturen! Vind jij dit ook zo vervelend of juist lekker makkelijk?”

Ook jouw Cadeau Confession vertellen? Mail dan jouw verhaal tussen de 800 en 1000 woorden naar info@eenkadovoor.nl o.v.v. Cadeau Confession.

Leave your vote