Worden het dit jaar toch weer dezelfde ballen die de afgelopen 5 jaar ook in je kerstboom pronkten, of is het tijd voor iets nieuws? Kerstballen gebruik je immers maar een paar weken in het jaar. Ik snap best dat je je boom een aantal jaar met dezelfde ballen kunt versieren voordat je ze zat raakt. Ga je toch voor een kerstboommetamorfose dit jaar? Dan zijn dit 4 trends die hip zijn in kerstbomenland.

1. De denim-kerstboom

Denim en jeansstof zien we niet alleen in de modewereld veelvuldig terug. Het casual denim is inmiddels ook toegestaan op feestelijke dagen zoals kerst. Een denim-boom is een kerstboom met blauwe en grijze versiering in verschillende texturen. Bol.com verkoopt zelfs echte jeans-kerstballen leuk Sinterklaascadeautje! Natuurlijk mogen knopen, stiksels, studs en textiel hierbij niet ontbreken. De denim-boom is er eentje voor echte fashionista’s.

2. Scandinavische kerstboom

Interieurliefhebbers zijn Scandinavische invloeden zeker niet onbekend. Denk aan een industriële stijl met veel hout, zwart en wit. Hoe vertaal je dit naar je kerstboom? Zwarte matte ballen, koperen details en houten kerstversiering. Of wat dacht je ervan om je traditionele boom in te wisselen voor een houten kerstboom

3. Kleurrijke kerstbomen

Was een gekleurde boom een paar jaar terug echt geen gezicht, in 2015 zal een regenboogboom zeker niet misstaan. Weg met de mono-bomen! Het mag best een beetje gek. Kerstballen in de vorm van dieren  – met name vogels – en een overdaad aan glitter hoort erbij. Gooi je oude ballen dus niet weg, maar koop er gewoon een paar nieuwe kleurtjes bij.

4. Gouden sneeuwvlokpiek

Een kerstboom is natuurlijk niet af zonder een piek. Maak  je kerstboom compleet met een gouden piek in de vorm van een mooie sneeuwvlok. Deze piek is voorzien van een veer, zodat je ‘m makkelijk op de top van je kerstboom kunt plaatsen.

Hoe ziet jouw kerstboom er dit jaar uit?

Image Credits: Pexels.

Leave your vote