Je kent het wel: je bent jarig en je tante staat weer met datzelfde saaie envelopje geld in d’r hand voor je deur. Of van die saaie oom met de eeuwige kadobon. Wij kennen deze afgezaagde cadeaus maar al te goed. Lees dus snel verder en weet wat je NIET moet geven voor een verjaardag! 

1. Geld

Kinderen en arme studenten maak je er nog blij mee, maar het saaie envelopje met wat geld er in als hartstikke afgezaagd. Niet alleen omdat het ‘t meest gegeven cadeau aller tijden is, ook omdat het onpersoonlijk is. Er zit niks eigens in een paar losse euro’s.

Bedenk dan tenminste een leuke manier om het geld te geven, want met een beetje creativiteit kom je al een eind.

2. Bloemen

Voor je geliefde zijn bloemen een schattig gebaar, maar als verjaardagscadeau maak je ons er niet blij mee. Niet dat we bloemen niet mooi vinden, maar je moet er maar van houden. Plus daar komt bij kijken dat bloemen na een korte tijd er weer slap bij hangen. Je hebt er dus maar van korte tijd plezier van. Je kan ze wel opleuken met een kaartje erbij.

3. Kadobon

Ook al eerder vernoemd in de inleiding; maar als kind kregen enkele van ons ieder jaar weer dezelfde kadobon van de VVV. Wat moet je als kind met een kadobon van de VVV?! Kinderen willen juist  speelgoed of een klein zakcentje om hun eigen speelgoed mee te kopen. Niet echt ideaal dus!

4. Boeken

Op de werkvloer vertelde een collega ons dat hij als kind voor z’n verjaardag wel eens boeken kreeg. Maar zelf hield hij helemaal niet van lezen. En als je dan ook nog een saai boek geeft wat de ander totaal niet aanspreekt, dan heb je zeker een verkeerd cadeau gekocht.

5. Fles drank

De laatste is er één waar studenten over mee kunnen praten. Vaak wordt er onder jongeren een fles drank gegeven. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar de gever heeft er in de meeste gevallen ook profijt van.

We spreken uit ervaring dat de fles alcohol diezelfde avond soldaat wordt gemaakt met behulp van het verjaardagsgezelschap zonder dat er zelf een slok van is gedronken. Dat is toch niet helemaal de bedoeling van een cadeautjes als je het ons vraagt…

Leave your vote