Voor de één is een cadeau verzinnen makkelijker dan voor de ander. Wij bij eenkadovoor proberen je daarom een eindje op weg te helpen. Deze keer hebben we een paar zeer leuke en originele cadeaus voor opa op een rij gezet. Doe je inspiratie er mee op!

Hollandse vaart

Elke opa die een nostalgisch gevoel heeft voor Nederland vindt dit cadeau zeker leuk! Een rondvaart langs de Kinderdijk. Vanaf Rotterdam vertrek je met een rondvaart naar het rustige en romantische landschap van Kinderdijk. Varend over de Nieuwe Maas en de Lek krijg je allemaal leuke feitjes en verhalen te horen van de gids die mee vaart.

Na aankomst in Kinderdijk heb je een uur de tijd om de mooie molens van dichtbij te bewonderen. Vervolgens vaar je weer terug en kun je genieten van de beroemde skyline van Rotterdam, die ook wel “Manhattan aan de Maas” wordt genoemd. Tijdens de vaart kan je genieten van een goeie kop koffie of thee en in de winter van heerlijke erwtensoep en roggebrood. Nostalgischer dan dit wordt het niet!

Je bent de sigaar!

Voor de sigaar rokers is dit een geweldige belevenis! Je eigen sigaar maken. Tijdens deze workshop leer je deze oude ambacht, weliswaar in een modern jasje en gegeven door de enigste Nederlandse sigaarmaakster. Je krijgt een kijkje achter schermen en ziet hoe het productieproces in z’n werk gaat, je leert de verschillende smaken en geuren kennen en hoe je deze kunt onderscheiden. En op het einde mag je je eigen sigaar op roken!

Familie weekendje

Verras jouw opa  eens met een weekendje weg met heel de familie! Leuk, omdat je elkaar dan weer eens op een hele andere manier ziet! Of je nu met of zonder kleine kinderen gaat; het wordt een tof weekendje weg! Een mooi familiehuisje boek je bijvoorbeeld bij Roompot.

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote