De baby is gewend aan het stemgeluid van de moeder en waarschijnlijk zorgt het voor een rustig gevoel. Bovendien kun je nooit vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daarom is een voorleesboekje een goede kadotip. Met leuke voorleesboeken zorg je dat je kindje lekker snel in slaap valt.

1. Rupsje Nooitgenoeg

Het voelboekje van Rupsje Nooitgenoeg spreekt snel tot de verbeelding van peutertjes van 18 maanden oud. De wereld van Eric Carle met al zijn vrolijke kleuren en vormen spreekt tot de verbeelding van jonge kinderen. Voel de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoeg, aai de zachte manen van een leeuw en volg met je vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5. Een mooi kraamcadeau!

2. Eerste babyboekje

Babysmurfen zorgen er wel voor dat de aandacht naar hen uitgaat. Dit knisperboekje is erg geliefd bij baby’s, het is voor hen een bijzondere ervaring het boekje in hun vuistje te houden en het krakende geluid te horen.

3. Hé, wie zit er op de wc?

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat… Favoriet van kinderen EN voorleesouders/juffen/meesters.

4. Pas op! Dit boek bijt

Een boek dat bijt! Help! Het verhaal begint lief met een lelijk klein eendje dat anders is dan zijn broertjes en zusjes. Als heel snel wordt duidelijk dat er iets in het boek zit wat er eigenlijk niet hoort. Wat het is… dat verklappen wij niet. Wel zeggen wij alvast: eerst eet hij de letters op en dan neemt hij zelfs een hap uit het omslag. Help mee te bedenken hoe deze engerd zo snel mogelijk uit het boek verdwijnt!

5. Woezel & Pip Eerste woordjes

Ga mee met Woezel & Pip op ontdekkingsreis op zoek naar nieuwe woorden in de Tovertuin. Jonge kinderen kunnen samen met de twee hondjes plaatjes kijken en benoemen.

Leave your vote