De wereld wordt steeds kleiner door het internet en alle moderne technologie. Met familie en vrienden die in het buitenland wonen, kun je daarom de hele dag door contact hebben. Via whatsapp, Facetime en alle andere manieren. Maar bij een speciale gelegenheid zoals een verjaardag of iets anders bijzonders, is het natuurlijk wel leuk om een tastbaar cadeau te versturen. Als pakket versturen is daarom perfect. Wij geven je een aantal cadeautips.

Hollandse Lekkernijen

Nederlanders in het buitenland hoor je vaak klagen dat ze de echt Nederlandse producten missen. Drop, hagelslag, stroopwafels; in het buitenland kennen ze het niet of is het gewoon niet hetzelfde. Kaas kennen ze natuurlijk vaak wel, maar de Nederlandse kaas is toch wel het allerlekkerste, niet? Een Hollands pakket versturen is daarom echt een leuk geschenk! Heb je nog veel meer lekkers wat je wilt geven? Misschien is er wel een kookboek met de Oudhollandse recepten. Dan kunnen ze ook aan de slag om een oer-Hollandse kroket te maken!

Nederlandse tijdschriften

De Libelle, Linda, Panorama; gewoon tijdschriften die je lekker weg leest in het Nederlands. Fijn om cadeau te krijgen en heerlijk even te ontspannen. Vooral als die Hollandse lekkernijen er ook bij zitten haha. Boeken van Nederlandse schrijvers zijn natuurlijk ook leuk, omdat die niet altijd in andere landen verkrijgbaar zijn. Doe er gerust meerdere tijdschriften of boeken in; ze hoeven natuurlijk niet in een keer uitgelezen te worden.

Naar het buitenland

Ook naar jouw buitenlandse vrienden is het heel leuk om die Nederlandse snoeperijen te sturen. De meeste toeristen houden trouwens niet van drop, maar op hagelslag en stroopwafels zijn ze vaak weg! Ook leuk; een mooi boek over Nederland. Bijvoorbeeld met heel veel foto’s van Nederlandse landschappen, zoals bij de Keukenhof en alle Nederlandse molens. Heerlijk om naar te kijken; zeker weten dat zij dit heel bijzonder vinden.

Brief of kaartje

Wat je ook in het pakketje verstuur; zorg dat er in ieder geval een persoonlijk briefje of een lieve kaart bij zit. Ieder cadeau wordt daar een stuk persoonlijker van en dat maakt het extra speciaal.

 

Leave your vote