Ontdek de Domstad van bovenaf met een ballonvlucht over Utrecht. Herman Berkien zong het natuurlijk al in het lied over zijn stadsie. Hoog in de lucht zie je het Vreeburg, Wijk C, de Zakkendragensteeg, Sterrenwijk, Houtplein en de Lange Rozendaal. Utrecht het mooist van allemaal!

Je kunt natuurlijk de 465 treden tellende Domtoren beklimmen. Of je kiest ervoor om in de mand van een luchtballon van GreetZZ Ballonvaarten! te stappen en je te laten varen over de prachtige binnenstad van Utrecht. Deze stad in het midden van het land heeft namelijk een hele hoop te bieden. Groene stadsparken, karakteristieke grachten, vele mooie kerken en voetbalstadion het Galgenwaard. Met mooi weer kun je zelfs aangrenzende wijken en dorpen zien, zoals Maarssen-Dorp, Leidsche Rijn, Vleuten, Houten, Nieuwegein en Bunnik.

Ballonvaren Utrecht: Rietveld, Nederlandse Spoorwegen en de Botanische tuinen

Utrecht staat natuurlijk bekend om de prachtige Domtoren, de grachten en het oude stadscentrum. Maar er is nog veel meer te zien van bovenaf. Er zijn bijvoorbeeld heel wat mooie wijken die je zult bekijken. Maar ook bekende gebouwen en musea, zoals de Universiteit van Utrecht, het Centraal Museum, het Spoorwegmuseum en het zeer bekende Rietveld Schroderhuis.

Utrecht: een bron van geschiedenis

Ben je gek op geschiedenis? Dan zit je met een ballonvaart over Utrecht ook goed. Slot Zuylen is bijvoorbeeld een oud kasteel dat achter de wijk Oud-Zuilen ligt. Een prachtig 18-eeuws herenhuis met veel antieke en historische elementen. Varen we de andere kant op dan komen we langs Fort Vechten bij Bunnik. Een prachtig gezicht van bovenaf. En leuk feitje: er zijn ruim 16 miljoen bakstenen gebruikt om deze waterlinie te bouwen! En ten slotte: ook Slot Zeist kun je met goed weer zien.

Wil je liever nog verder de tijd in? Kijk dan nog eens met andere ogen naar de Domtoren. Onder en naast dit bouwwerk ligt namelijk het Traiectum. Dit een Romeins fort dat toentertijd langs de rivier de Rijn lag. Volgens archeologen ligt dit Romeinse fort al sinds 50 jaar na Christus. Het lag toen op de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Deze provincie werd toen Neder-Germanië genoemd. Ook in de wijk Leidsche Rijn werd veel uit deze tijd ontdekt.

Natuurschoon en ballonvaart Utrecht

Ook de natuur is vanaf grote hoogte prachtig om te zien. Denk bijvoorbeeld aan het volgende natuurschoon. Aangelegd of ontstaan:

–  Tussen Utrecht en Amsterdam vind je de Loosdrechtse plassen.

  • Rhijnauwen is een wandelgebied met een burcht dat is gebouwd op de rechteroever van de Kromme Rijn.
  • Bekende parken en tuinen, zoals het Maximapark, Julianapark en het Griftpark
  • Landgoed Beerschoten
  • Recreatiegebied Maarsseveense plassen en Haarrijnse plas
  • Het Amsterdam-Rijnkanaal is een druk bevaren kanaal dat langs het centrum van de stad ligt.

Ballonvaart bij GreetZZ

Heb jij ondertussen heel veel zin in die ballonvaart over Utrecht? Leuk! Dat betekent dat we samen een avontuur gaan beleven dat je niet snel zult vergeten. Voordat je de vaart van je leven gaat maken, laten wij je weten waar je mag opstappen. We zijn tenslotte afhankelijk van de wind. Deze plek is altijd binnen 30 km van Utrecht vandaan. En je mag helpen met het klaarleggen en -maken van de luchtballon.

Eenmaal in de lucht vertelt de piloot waar je bent en wat je allemaal kunt zien vanaf de lucht. En na de ballonvaart ben je natuurlijk vrij om de stad nogmaals te (her)ontdekken per voet. Want een ding is zeker: in Utrecht is meer dan genoeg te zien!

 

Leave your vote