Het is alweer bijna 12 jaar geleden; onze huwelijksreis naar Canada! Een hele bijzondere reis; niet alleen omdat het onze huwelijksreis was maar zeker ook door de mooie bestemming! Wil je meer weten? Lees dan gezellig mee.

Voorbereidingen reis naar Canada

Canada stond bij ons allebei op de bucketlist; dus eigenlijk was de keuze voor Canada snel gemaakt. Zelf was ik als klein kind gefascineerd door Canada doordat er familie van mijn vader woonde. Voor Leo was het nog iets persoonlijker; zijn vader heeft er een aantal jaren gewoond. Dus toen wij moesten beslissen naar welke plaatsen wij zouden gaan, wilde hij in ieder geval heel graag naar de stad waar zijn vader heeft gewoond. Hierdoor werd onze reis iets anders dan de meeste toeristen zouden doen; maar wel een stuk persoonlijker!

eTA naar Canada

Uiteraard gingen wij met het vliegtuig naar Canada, naar Vancouver om precies te zijn. Vergeet hiervoor trouwens niet jouw eTA aan te vragen, deze is verplicht als je naar Canada reist. Dit is een soort visum voor Canada. In principe is het 13 uur vliegen; maar ons vliegtuig had na 3 uur vliegen problemen met de airco. Dat klinkt niet zo spannend, maar hierdoor moesten wij weer terug naar Amsterdam vliegen! Echt waar en zo duurde onze vlucht ook een stuk langer natuurlijk en kwamen wij met zo’n 8 uur vertraging aan. Gelukkig stond onze huurauto nog wel gewoon klaar en konden wij naar ons eerste hotel rijden.

Het mooie land

Wij begonnen onze reis in Vancouver; een mooie stad! Daarna bezochten wij nog steden zoals Revelstoke, Jasper, Banff, Prince George (waar een nicht van Leo woont), Kitimat (waar zijn vader had gewoond en nog steeds een oom woont) en het schitterende Victoria Island. Wat een geweldig land is Canada! Natuurlijk hadden wij de mooiste uitzichten en zagen wij schitterende watervallen, zoals in Revelstoke. Ook gingen wij met een speciale bus een gletsjer op; dat was ook erg bijzonder. De mooiste tijd hadden wij in Prince George en Kitimat; waar wij door de familie meegenomen werden en je het echte Canada ziet. In Prince George gingen wij quad rijden met de familie en kregen daarbij hele duidelijke instructies wat wij moesten doen als wij een beer tegen zouden komen. Want echt, dat gebeurde regelmatig. Ja, dan ben je toch wel even stil haha.

Als je op reis gaat

Wij geven je graag nog wat tips als je op reis gaat naar Canada.

  • Zorg dat je de tijd neemt voor deze bijzondere reis. Vraag gerust geld voor verjaardagen of bijvoorbeeld de bruiloft, zodat je echt het budget hebt om te genieten. Canada is niet bijzonder duur in het onderhoud, maar je wilt natuurlijk wel gewoon lekker vakantie vieren.
  • Beslis welk gedeelte van Canada je wilt zien; want alles wordt te veel. Zo wilde ik heel graag naar de Niagara Watervallen, maar dit bleek niet haalbaar met de rest van de steden waar wij heen wilden. De volgende keer dus!
  • Boek jouw vlucht op tijd en zorg dat je jouw eTA op tijd hebt aangevraagd. Niet vergeten!
  • Bouw ook rustmomenten in; je kunt gewoon niet alles. Zorg dat je soms een dagje de tijd hebt om gewoon rond te lopen in de omgeving waar je bent. Het is een heel groot land en je rijdt zeker 4 uur voordat je de volgende stad ziet. Bizar!
  • Rij niet te hard! Het is niet druk op de weg en de verleiding zal groot zijn om wel te hard te rijden. Maar vergeet niet dat er ieder moment een rendier over kan steken! En als je daar tegenaan knalt… De borden staan niet voor niets langs de weg.
  • Geniet van jouw reis! Waarschijnlijk zul je niet ieder jaar zo’n reis maken; dus echt van ieder moment genieten!

Leave your vote