2023 is nog maar net begonnen, dus dat betekent dat het tijd is om goede voornemens op te stellen. Meer sporten, gezonder eten, op tijd komen bij je afspraken… Maar in dit rijtje wordt eigenlijk nooit aandacht besteed aan de tuin. Wil je er dit jaar wél voor zorgen dat jouw tuin er spic en span uit ziet? Lees dan gauw verder!

De tuin schoonhouden

Het is belangrijk om de tuin goed bij te houden. Dit omdat jouw tuin er al snel onverzorgd uit kan zien. Heb je last van onkruid? Dan kun je deze gemakkelijk verwijderen met een schoffel en jouw handen. Als dit niet echt effect heeft, kun je kokend heet water over het onkruid gieten. De eiwitten in de plant zullen stollen en vervolgens breekt de plant open, waardoor deze dus kapot gaat. Het is ook belangrijk om de bodem te bedekken. Onkruid slaat namelijk zijn kans als er veel kale stukken grond in jouw tuin aanwezig zijn. Planten in de tuin zijn dus het beste middel tegen onkruid, maar je kunt ook stukken boomschors gebruiken om jouw tuin te bedekken. Ook kan er ongedierte in de tuin terechtkomen. Erg vervelend, vooral als ze jouw geliefde planten opeten. Om ervan af te komen, is het het beste voor jouw tuin om geen gif te gebruiken. Vaak kun je deze gemakkelijk met de hand verwijderen. Heb je last van muizen? Het kan dan helpen om een aantal teentjes knoflook in de tuin te plaatsen. Muizen houden namelijk niet van de geur van deze kruid.

Tuinmeubelen

Als jouw tuin lekker schoon is, is het tijd om te gaan zoeken naar leuke tuinmeubelen. Wat dacht je van een tuinsalon? Ga bijvoorbeeld voor een industriële look. De kleur zwart is hierin dominant. Deze stijl kenmerkt zich door de ruwe materialen die gebruikt worden. Leer is daarom erg populair. Het is wel belangrijk dat je dit op de juiste manier schoonmaakt. Agressieve middelen kun je het beste vermijden om jouw meubels niet te beschadigen. Met water en een doek kom je al een heel eind. Daarnaast zijn er genoeg middelen op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor het reinigen van leer. Zorg er tot slot voor dat je jouw meubelen goed afdekt tijdens de koude of regenachtige dagen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er schimmel op gaat groeien.

Tijd om de tuin aan te pakken! Zoek je nog een leuke tuinset aanbieding? Neem dan vooral een kijkje op de site van VidaXL.

Leave your vote