Als we aan cadeaus denken, dan denken we al snel aan geschenken die je ergens koopt en aan iemand geeft van wie je houdt. Echter, je kunt ook jezelf een cadeautje geven. Hoe dan? In de vorm van een goede autoverzekering! Wanneer het je namelijk lukt om een passende autoverzekering samen te stellen, kun je daar heel veel profijt van hebben. Hoe zou je het bijvoorbeeld vinden om gelijk een monteur te kunnen laten komen wanneer je met pech langs de kant van de weg staat? Stel je je autoverzekering goed samen, dan komt dit cadeautje altijd jouw kant op. We laten je daarom zien hoe je de ideale polis kunt creëren. 

Een passende verzekering voor je auto levert altijd voordeel op

Een verzekering sluit je af om geld te besparen. Stel dat je bijvoorbeeld een nieuwe, dure auto gekocht hebt en je hebt geen verzekering. Ten eerste ben je dan strafbaar, want je bent in Nederland verplicht een verzekering voor je auto af te sluiten. Ten tweede betaal je zelf de rekening wanneer je schade oploopt terwijl je geen verzekering hebt. De kosten van een ongelukje, en zeker die van grotere ongelukken, kunnen heel snel oplopen waardoor een ongelukje kan uitmonden in een financiële ramp. Het is daarom altijd goed dat je, bijvoorbeeld een Univé autoverzekering afsluiten gaat. Een goede verzekering voor je auto samenstellen en afsluiten, hoeft niet zo moeilijk te zijn als je weet waar je op moet letten. Je verzekeraar heeft namelijk drie categorieën gemaakt op basis van de leeftijd van je wagen. 

Welke verzekering kun je het beste kiezen voor je auto? 

Er zijn drie verzekeringen waar je uit kunt kiezen als het gaat over de verplichte basisverzekering voor je auto. De eerste is de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht een verzekering te hebben, maar je kunt er zelf geen schade mee claimen. Deze polis is voornamelijk bedoeld om eventuele schade van de tegenpartij te kunnen herstellen. Dit pakket is bedoeld voor wagens van tien jaar of ouder. Heb je een wagen van zes tot tien jaar? Dan kun je het beste voor een autoverzekering casco gaan. Met dit pakket kun je schade als gevolg van brand en diefstal claimen, en ook schade die je opgelopen hebt toen je een loslopend dier aanreed. Uiteraard kun je je verzekering ook inschakelen wanneer je andere weggebruikers schade hebt toegebracht tijdens een aanrijding of een ander akkefietje. Heb je een auto van tien jaar of ouder? Dan is het verstandig om te gaan voor de WA-basisverzekering. Dit is de eenvoudigste verzekering waarmee je voornamelijk voldoet aan de wettelijke plicht een verzekering te hebben. 

En dan nu het voordeel: de aanvullende polissen voor je auto

Heb je de basisverzekering eenmaal weten te kiezen, dan is het tijd om te kijken hoe je meer voordeel uit je polis wilt halen. Dit kun je doen door middel van aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel interessant. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om gebruik te kunnen maken van pechhulp? Met deze polis kun je altijd een monteur inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Wel zo handig, want je weet dan zeker dat je thuiskomt, want je krijgt vervangend vervoer, of het probleem wordt op dat moment opgelost. Je kunt ook kiezen voor de inzittendenverzekering. Hiermee kun je schade die je passagiers (of hun spullen) oplopen, altijd laten uitkeren. Wel zo fijn. 

Leave your vote