Ik heb een haat-liefdeverhouding met chocolade. Ik zou er elke dag mee kunnen ontbijten, lunchen en avondeten. Maar grote hoeveelheden chocolade naar binnen werken, zorgt hoe dan ook voor dikkere benen, billen en buik. Net als dat je verslaafd kunt zijn aan sigaretten en koffie, kun je net zo goed constant snakken naar een goed stuk chocolade. Wist je dat het type bacteriën dat je in je darmstelsel hebt, bepaalt of je hunkert naar chocolade of niet? Ik ben heel benieuwd of jij tot de chocoladelovers behoort of niet.

3 tekenen dat je een échte chocaholic bent

  • Je hunkert constant naar chocolade, of het nou Tony Chocolonely is of een koetjesreep, je moét chocola binnenkrijgen.
  • Je hebt geen controle meer over de wanneer en hoeveel chocolade je eet. Het is gewoon zó lekker!
  • Ondanks de slechte consequenties, blijf je maar toegeven aan chocolade.

Zo nu en dan jezelf belonen met een lekker stuk chocolade, is alleen maar goed. Door jezelf alles te ontzeggen wordt de hunkering vaak alleen maar erger. Ik verzamelde 3 chocoladecadeautjes voor iedere chocoholic geheid blij van wordt. Deze Valentijnscadeaus zullen – letterlijk en figuurlijk – goed in de smaak vallen.

1. Een chocotelegram

Alvast leuk voor Valentijn. Schrijf ‘m op je lijstje! Als je je liefdesbrief in ‘n chocoladetelegram stuurt, hoef hij helemaal niet zo lang te zijn! In een paar woorden zeggen dat je iemand lief of ‘zoet’ vindt doe je heel gemakkelijk in de vorm van een paar gepersonaliseerde chocoladeblokjes. Ik zou het wel weten als ik dit in de bus kreeg!

2. Workshop bonbons maken

Doe-cadeautjes behoren altijd tot mijn favorieten. Ook bij jou? Dan is een workshop bonbons maken superleuk! Tijdens de workshop onbeperkt bonbons snoepen (tot je misselijk bent) en daarna nog 300 gram aan zelfgemaakte bonbons mee naar huis nemen. Zo komt de chocoholic wel aan zijn trekken, denk je niet?

3. DIY-chocoladefonduepakket

Alleen de verpakking ziet er al om te smullen uit! Dit DIY-chocoladefonduepakket kun je echt niet lang in de kast laten staan, daar wil je gelijk mee aan de slag. Sla maar alvast verse aardbeien en een zak marshmallows in.

Goed, tijd om mijn favoriete Tony Chocolonely-reep aan te breken!

Leave your vote