‘Bloemen houden van mensen’ was vroeger de slogan maar andersom is toch ook zo. Mensen houden ook van bloemen. Nu is de slogan ‘Gek op bloemen’. Klopt ook. Kleurrijke bloeiers of een prachtige rode roos. Bloemen cadeau krijgen; dat is altijd leuk toch? Er zijn wel honderden soorten waarbij wij er meestal meer tientallen kennen. Waarom is het eigenlijk zo leuk om bloemen te krijgen?

Betekenis

Bloemen kunnen voor veel mensen een betekenis hebben. Je man heeft je ten huwelijk gevraagd door het geven van een rode roos of het voorjaar luidt voor jou in met narcissen. Elke keer als je de bloemen van iemand krijgt, gaat er een geluksgevoel door je heen. De kleur van de bloem heeft vaak aan een betekenis. Rood staat bijvoorbeeld voor hartstocht en geel voor energie. Zo kan het krijgen van bloemen je heel anders naar een bepaalde persoon doen kijken.

Lekkere geur

Bloemen cadeau krijgen is ook erg omdat ze een heerlijke geur hebben. Rozen met hun zoete fijne geur of een lelie met zijn uitgesproken geur. Kijk maar naar parfums waar ook veel bloemengeuren in verwerkt zijn. Het laat je huis dus heerlijk ruiken zodat je geen luchtverfrisser meer hoeft te gebruiken.

Kleurrijk

Vaak wordt een bos bloemen op tafel gezet als je een bezichtiging hebt voor je huis die je wilt verkopen maar het is ook een kleurrijk cadeau om te geven. Het ziet er gezellig uit en het zorgt voor kleur in je interieur. Een saai wit interieur kan er ineens heel anders uitzien met een bontgekleurde bos bloemen op tafel maar het kan je huis ook chiquer maken als je een bos rode rozen op tafel zet.

Bedankt en gefeliciteerd

Mensen vinden het leuk om bloemen te geven als ze bij iemand op visite gaan om de gastvrouw te bedanken voor haar gastvrijheid. Ook krijg je vaak bloemen als je geslaagd ben voor je diploma of met je verjaardag. Dit wordt al jaren gedaan en ik denk dat het ook nooit verdwijnt. Gewoon mee doorgaan, want iedereen wordt er blij van.

Leave your vote