Als je net zwanger bent, dan wil je alles weten van de zwangerschap, van maand tot maand, het liefst van dag tot dag. Gelukkig zijn hier genoeg boeken over, informatieve boeken over de zwangerschap.

3 boeken voor aanstaande moeders

Er zijn overigens ook genoeg grappige boeken over de zwangerschap, die het wat luchtiger houden en die zeker de moeite waard zijn. Dit zijn vooral leuke boekjes om cadeau te geven. Hierbij kun je denken aan boekjes van Daphne Deckers.

1. Mindful Zwanger Zijn

Ben je mindful bezig laatste tijd en wil je dat gewoon aanhouden tijdens je zwangerschap? Dan heb je echt wat aan het boek Mindful Zwanger Zijn. Een unieke methode om je zwangerschap, bevalling én de periode na de geboorte van je baby bewust te ervaren met informatie, muziek, oefeningen en meditaties. Zonder dat het veel tijd en inspanning vraagt, leer je eenvoudig te onthaasten en ontspanning te vinden.

2. Ik ben zwanger

Het is overweldigend om voor het eerst zwanger te zijn. Er verandert zoveel en een zwangerschap is spannend. Laat dit boek boordevol adviezen van experts en tips van andere moeders je door je zwangerschap begeleiden en je geruststellen. Het bevat alle informatie die je nodig hebt over hoe je baby zich week na week ontwikkelt, de veranderingen in je lichaam, wat je mag doen (en wat juist niet!), wat je kunt verwachten als de dag van de geboorte is aangebroken, en nog veel meer. Plus: handige checklists!

3. Voor het eerst zwanger

Je bent voor het eerst zwanger! Of je nu al lange tijd aan het wachten was op dit goede nieuws, of het als een complete verrassing komt, je hebt vast een heleboel vragen. In dit boek lees je alles over wat zich in jouw buik afspeelt van maand tot maand, hoe je eetpatroon tijdens de zwangerschap verandert en hoe je je gewicht onder controle kunt houden, de inrichting van de babykamer, de bevalling en de periode daarna. Bovendien vind je er tips en goede raad van een ervaren gynaecoloog.

Nog eentje voor de mannen:

Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Geeft antwoord op deze vragen.

‘U hebt een vrouw zwanger gemaakt en als het meezit, is het nog uw eigen vrouw ook.’ Zo begint dit boekje waarin Kluun met behulp van verhalen over zijn ‘eigen’ ervaringen aanstaande vaders de zwangerschap van hun vrouw door wil helpen.

Leave your vote