Had jij vroeger ook een dagboek? Ik wel en trouw begon ik iedere dag met ‘lief dagboek’. Voor zeker een week; daarna verwaterde het alweer! Zonde; want het is hartstikke leuk om later terug te lezen wat je vroeger deed. Gelukkig zijn er ook andere manieren; wij hebben de leukste manieren voor je opgezocht!

Kinderdagboeken

Slaapklets is een superleuk dagboekje, waarbij je iedere dag een bladzijde met vragen kunt beantwoorden. Wij hebben het ons zoontje voor zijn vijfde verjaardag cadeau gegeven, lees hier de review. Met Slaapklets kun je met je kindje, of zelf, even kort terugkijken op de dag. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Leuk dus!
Speciaal voor de vakantie is er ook Vakantieklets. Een ander leuk vakantiedagboek voor kinderen is Mijn Vakantie Dagboek, ook een aanrader!

Elke dag een vraag

Het boekje Q & A A Day lijkt heel ouderwets aan de buitenkant, maar is heel verrassend! Je moet namelijk iedere dag een vraag beantwoorden, gedurende 5 jaar. Dus vandaag beantwoord je een vraag en over een jaar beantwoord je precies dezelfde vraag. Leuk om te zien hoe je dan tegen bepaalde dingen aan kijkt, of hoe je een jaar of 2 jaar geleden tegen dingen aan keek! De vragen zijn heel diverse; van ‘tegen wie kijk jij op’, ‘wat is jouw motto’, tot ‘wanneer heb je voor het laatst pizza gegeten’. Het boekje is in het Engels, maar dat moet geen probleem zijn!

Speciale momenten

Sommige momenten zijn extra speciaal in jouw leven; dan is het leuk om daar een tijdelijk dagboek van bij te houden! Zoals een 9 maanden dagboek, als je zwanger bent. Je hebt er meerdere die je kunt kopen bij Bol.com, zoals ‘Mijn 9 maanden dagboek‘ van Pauline Oud of het ‘9 maanden dagboek’ van Marianne Amelink. Leuk en bijzonder om later na te lezen; ook voor jouw kindje!

Geluk dagboek

Het Happinez dagboek  is een mooi vormgegeven dagboek met volop ruimte om al die dingen te noteren die je nooit meer wilt vergeten. Die mooie gedachte, je dromen voor de toekomst, die goede raad van een vriendin, een ontroerende uitspraak van je kind of partner die je wilt blijven koesteren. Een boek als schatkist voor je meest kostbare herinneringen. Mooi om kado te geven aan iemand die bijvoorbeeld voor langere tijd in het buitenland gaat werken/ stage gaat lopen; of die even een moeilijke tijd heeft!
Ook bijzonder is ‘Het dagboek vol Geluk‘.

Wreck this journal

Je hebt er vast wel eens van gehoord; ‘Wreck this journal‘! Je mag er mee gooien, ‘m onder de douche nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek Wreck this Journal staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat vaak verbluffend en bovendien verslavend. Als je eenmaal een Wreck this journal hebt vol gekladderd/geschreven en geplakt, wil je meer….

Leuke apps

Iets heel anders, maar ook erg leuk, is de app Timehop! Deze app, die je voor de iPhone en Android hebt, laat je iedere dag je de foto’s of updates zien, van deze dag in de geschiedenis. Dus de foto van die gezellige lunch precies een jaar geleden of die status update van 3 jaar geleden! Erg leuk om te zien en je houdt eigenlijk een dagboek bij zonder dat je het zelf door hebt!
Een andere leuke app is Room for Thought, een app die je 1 keer per dag op een random tijdstip ‘opdracht’ geeft om een foto te maken. Ook leuk!

Leave your vote