De dagen worden weer korter en je zit weer meer binnen daarom komen de bordspellen weer op tafel. Dat doet mij aan vroeger denken aan de zaterdagavonden dat wij ook vaak bordspellen speelden. Bordspellen zijn er van jong tot oud. Ik heb de vijf leukste voor jullie uitgezocht.

Lukt het jullie te ontsnappen

De echte Escape Room is al super spannend maar nu kan je het gewoon thuis ook beleven. Dit bordspel is geschikt vanaf 16 jaar en kan je al met 3 spelers spelen. Je moet binnen een uur ‘ontsnappen uit een kamer’ en doet dit door middel van het oplossen van raadsels, logisch nadenken en aandacht voor details. Lukt het jullie om binnen een uur te ontsnappen?

Geld verdienen

Monopoly junior is speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Ze leren met geld omgaan, kopen en kanskaarten pakken. Het speel duurt gelukkig niet zo lang als de echte Monopoly, want na 30 minuten komt er al een winnaar uit de bus.

Wie houdt er nu niet van Holland

Op tv is het verjaardagsspel bij Ik hou van Holland al een echte hit maar je kunt het thuis gewoon naspelen. Beantwoord vragen en wie heeft de box in handen als de bom ontploft? Die verliest dan helaas. Een zenuwslopend spel wat veel kennis van je vereist.

Woorden maken

De tablet met Wordfeud leggen wij weg en wij gaan het nu in het echie doen op tafel. Ik heb het natuurlijk over Scrabble. Wie maakt de woorden met de meeste letter- en woordverdubbelaars? Je kunt het spel met zijn vieren spelen wat natuurlijk veel leuker is dan Wordfeud wat je maar met maximaal 2 personen kunt spelen.

Erger jij je?

Voor wie het spel Keezen nog niet kent het is een combinatie tussen Mens Erger Je Niet en Pesten. Je bent dus met pionnen en kaarten bezig. Met de  pionnen moet je zo snel mogelijk zien binnen te komen en met de Pestkaarten moet je ervoor zorgen dat je medespelers steeds weer opnieuw moeten beginnen. Een avond die dus heel lang kan duren of niet als je tactisch speelt.

 

 

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote