Een bruiloft, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. In sommige gevallen bekent dit dat mensen met een heel laag budget aan de slag gaan; en in andere gevallen gaan mensen juist helemaal uit hun dak. De kosten voor gasten kunnen hierdoor ook behoorlijk oplopen; maar kun je dit eigenlijk wel maken?

Bruiloft in het buitenland

Zo las ik pas een artikel dat een bruidspaar in het buitenland wilde trouwen, waardoor de gasten hoge kosten kregen om er bij te zijn. In dit geval ging het om een Amerikaanse  bruid die op Thailand wilde trouwen. Er waren slechts 9 gasten die aangeven de reis naar de bruiloft te willen maken, waardoor ze de bruiloft naar Hawaii verplaatsten. Dit zou nog steesd $2000,– gaan kosten. Nu bleek nog steeds dat veel mensen niet zouden komen; furieus was ze! Maar laten we eerlijk zijn; je kunt het toch ook niet maar gewoon aannemen dat mensen zoveel kosten gaan betalen.

Vrijgezellenfeest

Met het vrijgezellenfeest hetzelfde; het lijkt wel of alle feestjes tegenwoordig steeds groter en duurder moeten worden! Ik ging gezellig met vriendinnen een kookworkshop doen; we hebben ons heerlijk vermaakt! Daarna gingen we nog een drankje doen; echt het was een hele leuke avond! Tegenwoordig hoor je dat er minstens 3 activiteiten gedaan moeten worden of dat er soms zelfs een heel weekend geregeld moet worden. Mensen vergeten dat niet iedereen het even breed heeft; en de kosten van het bruidspaar komen natuurlijk ook voor jouw rekening.

Cadeau voor het bruidspaar

Zo kost een bruiloft van vrienden jou ook nog eens heel veel; want je moet natuurlijk ook nog een cadeau voor de huwelijksdag zelf hebben! Daar was de eerder genoemde bruid ook nog eens ontstemd over; online schreef ze dat ze ook niet tevreden is met de cadeaus die ze verwacht te krijgen. „Alleen de goedkope spullen zijn van de lijst afgehaald. D. en ik vragen jullie hier nog eens goed over na te denken.” Mmm… misschien dat deze bruid nog maar eens goed over de gedachte van een bruiloft moet nadenken…

Leave your vote