Het verlanglijstje van de jarige bevat vaak een paar uitblinkers: cadeaus die niemand kan betalen. Maar ze zeggen altijd ‘niet geschoten is altijd mis’. Nu is het als vrienden van de jarige juist de bedoeling om het onmogelijke mogelijk te maken. Koop het cadeau samen, zo bespaar je kosten plus de persoon in kwestie zal je altijd dankbaar zijn.

Samen een cadeau geven

In veel gevallen is het ideaal om met meerdere mensen samen een cadeau te geven. Dit kunnen collega’s van het werk zijn, bijvoorbeeld om een gezamenlijk kraamcadeau te geven. Of familieleden, bij het 40 jarig jubileum. Ouders van een klas die samen de juf of meester een cadeau willen geven; en zo zijn er nog veel meer momenten!

Tips en tricks

  • Maak een groep aan op whatsapp. Hierin kunnen jullie namelijk alles bespreken rondom het cadeau. Let op: geef de groep een neutrale naam, dus niet: Kado voor Martine of verjaardag van Yvonne. Want in het ergste geval leest de persoon in kwestie mee en dat willen we natuurlijk niet hebben.
  • Spreek af wie het geld beheert. Het heeft namelijk geen nut als iedereen kleine delen van het bedrag bezit. Zo krijg je verwarring en kan er een hoop misgaan zoals geld dat kwijt raakt, onduidelijkheid over hoeveel iemand betaald heeft.
  • Tegenwoordig kun je de app Tikkie gebruiken; waarmee iedereen heel eenvoudig en snel kan betalen. Er is dan ook een duidelijk overzicht wie al betaald heeft en wie nog niet.
  • Stel een uiterste datum in dat er betaald kan worden. Sommige banken doen er langer over dan andere. Je wilt natuurlijk niet dat je in de winkel staat en opeens niet genoeg geld hebt om het cadeau te halen.
  • Hou je hoofd koel, er kunnen wat irritaties ontstaan, misverstanden of onduidelijkheden. Denk aan de reden waarvoor je het doet: om iemand heel gelukkig te maken!
  • Laat iedereen iets leuks of liefs in een kaart schrijven en geef deze bij het cadeau. Zo weet de ontvanger van wie het cadeau is!
  • Geef het cadeau pas als iedereen op het feest aanwezig is!

Leuke cadeautips

Maar goed, dan blijft nog altijd de vraag; wat geef je dan cadeau. Hierbij wat cadeautips

Heb jij nog een goede toevoeging? Of ooit een hele grote blunder gemaakt met een gezamenlijk cadeau? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de reacties! 

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote