Duurzaamheid is belangrijk, en het is helemaal van nu. Vaak gaan mensen die zichzelf toeleggen op een duurzaamleven er hélemaal voor. En dat is mooi. Zijn ze jarig? Is het vaderdag? Gaan ze trouwen? Housewarming? En is het een “hij”? Dan geven wij je vijf leuke cadeautips waarmee je bij een duurzame man makkelijk kan aankomen!

Ervaringen, geen spullen

Het meest duurzame cadeau is het geven van een ervaring. Want dan doe je helemaal mee aan de trend van consuminderen. Een avond samen koken, bioscoopje, hapje uiteten, dagje weg… hoe minder spullen we hebben, hoe kleiner onze ecologische voetafdruk!

Bamboe kleding

Helemaal hot voor mannen op het moment is bamboe kleding. Het is sterk, zit heerlijk, en het is natuurlijk hartstikke duurzaam. De productie van bamboestof is namelijk vele malen minder schadelijk voor het milieu dan de productie van bijvoorbeeld katoen of wol. Eén van de bekendste merken in bamboekleding voor mannen is Bamigo. Dus een leuk duurzaam cadeau geven wat ook nog eens nuttig is? Ga voor een boxershort, of een leuk bamboe t-shirt!

Dopper

Veel mensen, dus ook mannen, hebben er al eentje. Check dat dus even vooraf. Maar indien jouw “target” nog geen Dopper-fles heeft, is dit een prachtig, handig en nuttig cadeau. Hartstikke duurzaam!

NationaleGroeneKadobon

Ja, hij bestaat echt: de NationaleGroenekadobon. Ideaal om te geven aan iemand die graag groen en verantwoord leeft. Zo kan hij zelf wat leuks kiezen. Met de NationaleGroeneKadobon koop je leuke producten op het gebied van energie- en waterbesparing, elektronica op zonlicht, (led)verlichting, duurzaam wonen, kamperen, gadgets, enzovoorts. Voor wie je deze bon ook koopt; hij gaat er sówieso blij mee zijn!

Iets nuttigs en bruikbaars

Wat altijd een handig, bruikbaar én duurzaam cadeau is, is iets wat iemand sowieso al nodig heeft. Want alleen dan verspil je geen spullen, geen hebbedingetjes. Denk aan sokken, ondergoed, een nieuwe portemonnee, huistextiel, een mooi dekbedovertrek, enzovoorts.

Leave your vote