Wist je dat het vandaag Foute Kersttruiendag is? Wie vaker blogposts van mij leest hier op de blog van Eenkadovoor heeft misschien mijn bio onderaan de artikelen wel eens gelezen. ‘Is dol op feestdagen en Foute Kersttruien’, staat daarin te lezen en dat klopt als een bus! Al toen ik voor het eerst de film ‘Bridget Jones’ zag was ik gek op de kersttruien die Mark Darcy droeg tijdens de beroemde kerst scene! In Amerika en Groot Brittannië is de Foute Kersttrui-trend al jarenlang gaande, in Nederland moest het nog een beetje op gang komen maar dit jaar kunnen we er echt niet meer onder uit: de Foute Kersttrui is hot!

Foute Kersttruiendag op 18 december

Oei, er is online wat verwarring gaande over wanneer het nou precies Foute Kersttruiendag is. Wij houden 18 december aan, de datum die internationaal gezien wordt als ‘Ugly Christmas Sweater Day 2015’. Op deze dag wordt iedereen opgeroepen een Foute Kersttrui te dragen, ongeacht of je nou naar school moet, naar je werk, een vergadering, een sollicitatiegesprek, misschien zelfs naar een begrafenis of naar de rechtbank. Waarom? Omdat het leven soms zo ontzettend serieus is en het zo nu en dan gewoon tijd is om lekker gek te doen!

Make the World Better with a Sweater

Uiteraard is er een goed doel gekoppeld aan deze dag. Iedereen die een Foute Kersttrui draagt wordt gevraagd ook een donatie te doen aan de organisatie Save the Children. Zo maak je de wereld niet alleen een beetje leuker door een Foute Kersttrui te dragen, maar maak je ook de wereld van een kind een stuk beter. Lijkt me geen slecht plan!

Ook wij dragen een Foute Kersttrui

Ik schafte een paar weken geleden al een mini Foute Kersttrui aan voor mijn dochtertje. Later shopte ik er nog één voor mezelf en ook voor mijn man (die het eigenlijk maar niets vond), kocht ik een Foute Kersttrui. Zijn kersttrui heeft zelfs led-lampjes waardoor de neus van Rudolph licht geeft! Met z’n drieën gingen we op de foto in onze kersttruien. Van deze foto heb ik vervolgens kerstkaarten laten maken waarmee we hopen dat deze voor een hoop glimlachen gaat zorgen! Wist je trouwens dat er ook heuse kerstoutfits voor baby’s verkrijgbaar zijn? Dat was ook leuk geweest voor een kerstkaartje!

Een nieuwe traditie?

Foute Kersttruiendag kan best een nieuwe traditie worden, zo tussen Sinterklaas en Kerst in. Wat mij betreft gaan we in Nederland massaal meedoen met deze traditie, het leven is te leuk om elke dag maar serieus gekleed te gaan!

Leave your vote