Op deze site hebben we al allerlei verschillende ideeën geopperd voor cadeaus. Maar soms liggen de beste ideeën gewoon heel erg voor de hand. Daar hoef je niet eens lang over na te denken. Het beste voorbeeld op dat gebied is: planten kopen. Daarmee kies je altijd voor een passend cadeau dat iets zegt over jouw smaak en wat jij een goede, passende toevoeging vindt voor het interieur of de tuin van de ontvanger. In dit artikel vertellen we je over de beste redenen om planten cadeau te geven.

Iedereen houdt van bloemen en planten

Oké, er zijn zuurpuimen die écht niets moeten hebben van alles wat groeit en bloeit (insert moppersmurf hier), maar dat is gelukkig een zeer kleine minderheid. Verreweg de meeste mensen hebben wel iets met groen en andere kleuren. Een leuke plant of een mooie bos bloemen is dan ook een goed idee als cadeau voor vrijwel iedereen. Het geeft je ook de mogelijkheid om te laten zien dat je weet waar de ontvanger van houdt en wat past bij het interieur. You can do this!

Je geeft rust en aandacht cadeau

Uit onderzoek blijkt dat planten voor planten voor rust zorgen in het hoofd van de mensen die ernaar kijken. En dan hoef je nog niet eens per se te kiezen voor geurende jasmijn, luchtzuiverende aloë vera of een filterende krulvaren. Alle soorten planten zijn goed voor ons, alleen al door het feit dat ze CO2 omzetten in zuurstof. Van het eerste hebben we te veel en van het tweede nooit genoeg.

Een ander onderzoek toonde aan dat mensen die thuiswerken met planten in de buurt beter gefocust zijn op hun werk. Dat helpt dus ook zeker mee in het maken van je keuze. Vertel het er ook gerust bij als je het cadeau geeft, dan is de ontvanger nog blijer ermee.

Geluk is de mooiste gift

Het kijken naar je planten, maar ook het zorgen ervoor, is gewoon een klein geluksmoment. Hoe mooi is het dat je zulke momenten cadeau geeft aan iemand! Mindfulness, zen, geeft het maar een naam: het komt allemaal op hetzelfde neer. Op het moment zelf even genieten van de kleine dingen in het leven. En die kleine dingen kun jij dus cadeau geven door een plant uit te kiezen.

Bepaal zelf welke plant je kiest

Je budget, de gelegenheid en hoe goed je de ontvanger kent, dat zijn de drie variabelen die meestal bepalen welke plant je uiteindelijk meeneemt als cadeau. Ga je voor een grote variant, omdat je weet dat hier wel plek voor is? Of kies je voor iets subtiels dat eigenlijk overal wel kan staan? Voor je het weet, heb je de juiste keuze gemaakt.

Image Credits: https://www.freepik.com/free-photo/side-view-woman-hands-wearing-rubber-gloves-white-clothes-holding-succulents-cactus-pots-with-other-green-plants_11179189.htm.

Leave your vote