Alles heb je tot in de puntjes geregeld. De taart is besteld, je jurk is op maat gemaakt en alle uitnodigingen voor je trouwfeest zijn de deur uit. Het enige wat je nog moet bedenken: de giveaways voor de gasten van het feest! Wat geef je de gasten mee naar huis als bedankje voor hun aanwezigheid en als leuk aandenken aan jullie mooiste dag?

Antikaterwater

Zelf ben ik anderhalf jaar geleden getrouwd. Wij kozen ervoor om overdag op de kosten te besparen door bijvoorbeeld niet een enorme bruidstaart te bestellen, zodat we meer geld uit konden geven aan het feest ’s avonds. Met zo’n honderdtachtig gasten (we hebben beide een grote familie) maakten we er een knalfeest van! Zelf vond ik het ook moeilijk om te bedenken wat je hen nou mee zou kunnen geven aan het einde van het feest. Ik wilde iets waar de gasten ook nog wat aan zouden hebben. Het werd dus een flesje water met twee paracetamol per persoon, het zogeheten antikaterwater! We hebben de volgende dag gehoord dat er flink gebruik van is gemaakt dus dit was een schot in de roos!

Kom je nog eens borrelen?

Vrienden van mij zijn onlangs getrouwd en hun giveaway vond ik ook erg leuk! Zij gaven alle gasten een borrelglaasje cadeau gevuld met borrelnootjes. Op het etiketje stond ‘Kom je nog eens langs voor een borrel?’ wat direct een uitnodiging was van het bruidspaar om nog eens langs te komen om gezellig na te praten over de bruiloft.

Lovesongs

Sommige bruidsparen kiezen voorafgaand aan de bruiloft allerlei nummers uit die helemaal bij hen passen. Een liedje voor wanneer de bruid naar het altaar loopt, het nummer van de openingsdans, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Brand deze nummers op CD en maak er een hoesje bij in dezelfde stijl als de uitnodiging van jullie trouwkaart. Zo kunnen de gasten thuis nog eens op hun gemak luisteren naar jullie lovesongs!

 

Snoep is altijd goed!

Wat je ook bedenkt of doet, snoep is altijd goed. Als je zelf een beetje creatief bent kun je hele leuke (en goedkope) giveaways maken. Knutsel cadeaudoosjes in elkaar, naai een mooi cadeauzakje of bedenk een andere manier waarop je de snoepjes cadeau doet. Chocolade wordt ook zeker gewaardeerd door je gasten. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocoladelolly’s met een foto erop?

Slippers

Heb jij die fout ook al eens gemaakt? Speciaal voor je weddingoutfit koop je prachtige schoenen met hoge hakken. Uiteraard heb je de schoenen van tevoren niet ingelopen want je wilde ze graag mooi houden en tegen de tijd dat je de dansvloer op wilt kun je bijna niet eens meer lopen van de pijn! Speciaal voor de dames is het leuk om als giveaway een set slippers cadeau te doen. Deze giveaway geef je dan echter niet pas aan het einde van de avond, maar al aan het begin. Zo dansen je bruidsgasten de hele nacht lang!

Image Credits: Photodune.

Leave your vote