Hoera, feest in Wassenaar! Prinses Alexia viert vandaag  haar tiende verjaardag. Ze werd op 26 juni 2005 geboren in het Haagse Bronovo Ziekenhuis, als dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

foto: ANP

Namen

Alexia heet voluit Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Dat staat vast niet op haar verjaardagstaart! Koning Willem-Alexander gaf destijds aan dat Alexia naar hem is vernoemd. Verder is zij vernoemt naar haar overgrootmoeder koningin Juliana, de (peet)tante van koningin Máxima, Marcela  en prinses Laurentien, de echtgenote van haar oom prins Constantijn. Ze is het zusje van Prinses Amalia en de zus van Prinses Ariane. 

Verjaardag vieren

Het wordt vast een mooie dag voor Alexia! Het is niet bekent hoe zij haar verjaardag viert; ik ben eigenlijk wel benieuwd of Maxima gisteren een mooie traktatie voor haar heeft gemaakt! Haar ouders hebben hun agenda vandaag grotendeels leeg gelaten; de koning moet vanmiddag alleen naar de opening van het WK beachvolleybal in Den Haag. Dus er is alle tijd voor een mooi verjaardagsfeest!

 

Leave your vote