Ze is nog jong, maar het leek eindeloos te duren: Tot een paar weken geleden speelde mijn dochter met alles, behalve met poppen. Helemaal niet erg natuurlijk – met autootjes en duplo spelen is nou eenmaal ook erg leuk – maar het leek me zo schattig. De pop heeft maanden lang in haar eigen poppenbedje doorgebracht, maar wordt nu het hele huis doorgesleept. Mijn kleine meisje ontwikkelt zich in rap tempo tot een heuse poppenmoeder en ik geniet!

De beste kado’s voor poppenmoeders

Gelukkig kwam deze verandering net voordat alle Sinterklaas kado’s in huis waren. In online speelgoedwinkels kan ik nu naar hartenlust shoppen voor poppenspullen: poppenkleertjes, een poppenflesje, een poppendeken en allerlei andere leuke hebbedingetjes voor de pop.  Daarbij kies ik ook voor spulletjes die mij stiekem weer helpen bij het opvoeden, zoals een plaspotje voor de pop. Want als de pop op een potje kan plassen, dan moeten poppenmoeders dat toch ook kunnen? 😉

“Ikke ook doen”

Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat mijn dochter niet wist hoe ze met haar poppenbaby moest omgaan. Ze is enigst kind en ziet in het dagelijks leven weinig baby’s. Uiteindelijk spelen kinderen toch het liefst met de spullen waar ze papa en mama ook mee zien. Klust papa veel? Dan loopt zijn zoon vast graag rond met een speelgoedhamer of speelgoedboor. Is mama druk met het huishouden? Dan zijn keukenspulletjes, een stofzuiger of een strijkplank perfecte kado’s. Als het even kan, volgen ze graag je voorbeeld!

Poppenmoeders en mini-klussers moeten worden aangemoedigd

Het spelen met echt ‘speelgoed voor meisjes’ of ‘speelgoed voor jongens’ heeft dus niet zoveel te maken met het beïnvloeden van je kind. Het is een logisch gevolg van de activiteiten die kinderen hun rolmodel zien doen. En dat is juist leuk! Moedig kinderen dus aan als ze, net als papa om mama, ergens mee aan de slag willen én zorg (waar mogelijk) voor het juiste speelgoed om ze daar bij te helpen.

Kadotip!  Zoek je inspiratie voor een kado? Kijk dan eens goed voor welke (huishoudelijke) klussen je kind zich interesseert en geef speelgoed kado dat daar bij aansluit.

Leave your vote