Je zult het misschien niet geloven, maar er zijn mensen die het hele jaar door aan kerst denken! Die het liefst het hele jaar de kerstboom laten staan en kerstmuziek luisteren. En ach, waarom niet? Het kan in ieder geval geen kwaad om het hele jaar aan kerstcadeaus te denken; dan ben je maar goed voorbereid, niet?

Kerstgeschenken

Bij die goede voorbereiding is het bijvoorbeeld belangrijk dat er gekeken wordt naar de manier waarop er cadeaus gegeven worden. Dan bedoel ik niet de manier waarop de geschenken ingepakt worden, maar koopt iedereen voor iedereen een cadeau; alleen voor de eigen kinderen of gaan kiezen we voor een Secret Santa. Dit is eigenlijk hetzelfde als lootjes trekken en wordt vaak in Amerika gedaan tijdens de kerst. Zonder de surprises, echt alleen het kerstcadeautje!

Wat is het budget

Als er besloten is hoe er kerst gevierd gaat worden, dan kan het handig zijn om een budget af te spreken. We zijn tenslotte Nederlanders 😉 Is het feest, en dus het uitpakken van de cadeaus, met kinderen? Dan kan het trouwens handiger zijn om niet een budget, maar het aantal cadeaus af te spreken. Kinderen hebben vaak nog geen besef van de waarde van cadeaus, maar tellen de cadeaus. En niets is erger als dat jouw broer of nichtje een cadeautje meer krijgt!

Wat geef je cadeau

Ja dan eigenlijk de moeilijkste vraag; wat geef je dan cadeau? Geef je iets wat specifiek met kerst te maken heeft? Denk dan aan kerstversiering of iets voor in de kerstboom. Aan kerstversiering heb je jarenlang plezier. Je kunt ook voor een praktisch cadeau kiezen of iets waarvan je denkt dat het bij hem of haar past.

Verlanglijstje

Als tip wil ik het nog even over verlanglijstjes hebben. Dit lijkt saai, maar kan het leven zoveel makkelijker maken! Dan weet je zeker dat je iets geeft waar hij of zij blij mee is. Probeer dan wel minimaal 5 wensen op het verlanglijstje te zetten; anders is het geen verrassing meer wat je krijgt tijdens kerst.

 

 

Leave your vote