Wat vliegt de tijd toch snel voorbij, want de kerstdagen staan weer bijna voor de deur. Ik weet nog dat ik vorig jaar kerst zat te vieren met een mooi versierde kerstboom met kado’s eronder. En natuurlijk wordt het lekkere eten niet overgeslagen. Gourmetten, een luxe driegangendiner of een kalkoen op tafel. Er zijn heel wat kersttradities maar daar mag natuurlijk van afgeweken worden. Hieronder staan de meest bekende tradities.

Versierde boom

Na Sinterklaas komen de kerstspullen tevoorschijn, wordt er een boom in huis gehaald (of er ligt nog een kunstboom op zolder) en wordt deze prachtig versierd met ballen, slingers, hangers en een piek. En natuurlijk vergeten wij de lampjes niet. Het is het pronkstuk in huis en hij hoeft pas weer de deur uit na Driekoningen wat op 6 januari wordt gevierd.

Kadootjes

Kadootjes onder de boom die pas op 1e kerstdag uitgepakt mogen worden. Voor de mensen die een schoorsteenmantel hebben zitten de kadootjes in de sok die daar hangt. Iedereen wordt verwend met een mooi sieraad, een boek of misschien wel een lekkere douchegel. Het is de tijd om elkaar te verwennen en te bedanken wat wij voor elkaar gedaan hebben afgelopen jaar.

 

Kerstkaarten sturen

Omdat je niet iedereen kan zien tijdens de kerstdagen worden er veel kerstkaarten verstuurd. Met een lieve groet of wens voor het nieuwe jaar. Heb je je kaarten nog niet verstuurd ga dan snel naar greetz.nl om een gepersonaliseerde kaart te maken.

 

Witte kerst

De ultieme kerst is een wit tapijt buiten en dat de sneeuwvlokjes nog naar beneden vallen. Ik heb het een aantal keren mee mogen maken maar het is wel zeldzaam. Dit jaar zit het er helaas ook niet in. Dan maar van dromen.

 

 

Leave your vote