Hou je van yoga en dat heerlijke ontspannen gevoel? Dan hebben wij een super tip voor jou want….. De leukste en handigste yogaspullen haal je bij Manivivendi.nl! Dit is het verhaal van Anne… zij vertelt je er graag meer over.

Yoga

Twaalf jaar lang heb ik yogalessen gevolgd, soms ’s avonds, soms overdag. Er waren keren bij dat ik zo moe was dat ik bij de beginontspanning al in slaap dreigde te vallen. Maar altijd, na afloop van de les was ik ontspannen, helder en gerevitaliseerd.

Motivatie

Hoe gevarieerd de lessen ook waren, na 12 jaar vond ik dat ik de oefeningen nu wel kende en besloot  ik om voortaan thuis aan yoga te doen. Een vaste, rustige plek had ik al. Nu de discipline nog. Dat bleek toch wel een dingetje. Er was altijd wel een smoes om juist die dag even geen yoga te gaan doen. En als ik me er dan toch toe zette betrapte ik mezelf er op dat ik er een beetje met de pet naar gooide. De ogen van de lerares en die van de medeleerlingen waren blijkbaar toch nodig voor betere prestaties en beter voelen wat ik aan het doen was.

Chi-vitalizer

Tot ik de Chi-vitalizer leerde kennen, bij een vriendin. Zij vertelde me dat ze altijd eerst een kwartier op de machine ging liggen, om bij zichzelf te komen en energie te krijgen en dat ze daarna aan haar oefeningen begon. Dat kon yoga zijn, maar ook pilates, tai chi, of meditatie. De Chi-vitalizer bleek een wonderlijk apparaat, helemaal niet zo groot of zwaar. Je ligt er met je enkels op en je wordt geschud als een baby in de wieg. Het fijne is dat je zelf even he-le-maal niets hoeft te doen. Na afloop voel je na wat er gebeurd is. Je bent ontspannen en tegelijkertijd energiek. Dan volgen als vanzelf de oefeningen waarvan je lichaam en jij weten dat ze goed voor je zijn. Je ligt immers al op die mat, je hebt tijd voor jezelf genomen en je bent even uit de hectische wereld van alledag.

Geen koude mat meer

Dan had ze ook nog een mat van Mani Vivendi, waar ik gelijk weg van was. Zuiver scheerwol, heerlijk warm, maar ook stevig. Zelfs bij de meest dynamische oefeningen komt hij niet van zijn plaats. Wil je hem meenemen? Geen probleem, er zijn speciale tassen voor en hij weegt niet overdreven veel.
En wat ik het leukste vond was nog dat je kunt kiezen uit allerlei afmetingen, kleuren en biezen. Ik liet er zelfs mijn eigen naam op borduren en het logo van mijn bedrijf. Zo werd het mijn eigen persoonlijke mat . Zodra je er op ligt voel je : dit is me-time.

Met deze twee dingen, de wollen yogamat  en de Chi-vitalizer kost het me geen enkele moeite meer om mijn oefeningen te doen. Heerlijk thuis of soms toch gewoon met anderen in een les.

Image Credits: Pexels.

Leave your vote