Een feest in Noorwegen? Jazeker! Dit jaar werd mijn Noorse nichtje 15 jaar. Als je in Noorwegen 15 jaar wordt, vieren ze Konfirmation, dat is een traditioneel groot feest. Vroeger was deze leeftijd de start van je werkende leven, nu is het gericht op maatschappelijke betrokkenheid.

Uitnodiging

Wij kregen een prachtige uitnodiging op de mat! Z’n mooie uitnodiging sla je natuurlijk niet af! We hadden er heeeeeeel veel zin in. Dus op naar Noorwegen en dat met 11 man! Je denkt 11 man!? Nee haha, zoveel kinderen heb ik niet. We gingen met 6 volwassenen en 5 kids, opa, oma, oom, tante enzovoort. We logeerden bij mijn nichtje en haar ouders thuis. Hup, met het vliegtuig naar Noorwegen en vanaf de luchthaven reisden we met twee auto’s verder, die we via internet hadden laten reserveren. We zijn 5 dagen in Noorwegen gebleven en hebben van alles gedaan en zaterdags hadden we de party!

Cadeau

Het Konfirmation feest is een happening waar kadootjes bij horen! Het begon in het Kulturhus, een soort theater waar werd gezongen en speeches gehouden, voor ons natuurlijk niet te verstaan. Maar evengoed vonden we het prachtig, alleen al omdat we ons nichtje in haar prachtige jurk daar op het podium zagen zitten. In tegenstelling tot de anderen die een traditioneel kostuum droegen.

Daarna vertrokken we naar de feestlocatie waar we in de herberg werden ontvangen met een glas champagne. Daar stond ook de tafel vol met prachtige cadeaus! Ze was er zo blij met de kadootjes dat de tranen over haar wangen rolde.

Eten

Na de champagne konden we plaatsnemen aan een lange tafel. Het lopend buffet met allemaal heerlijke hapjes, werd afgewisseld met speeches afwisselend in het Noors en Nederlands en een foto presentatie die een indruk gaf van haar leven. Het feest werd afgesloten met een speech door het feestvarken waar ze iedereen bedankte voor de aanwezigheid en de mooie kado’s. Wat hebben we genoten zeg van dit prachtige feest!

Leave your vote