Wil je lief voor de natuur zijn, maar heb je geen groene vingers? Tegenwoordig kun je op allerlei manieren rekening houden met het milieu. Wat dacht je van eco-gadgets? Wij zochten een paar originele cadeautjes voor je uit!

Hip, heet en handig

Voor iedereen die houdt van een lekker kopje verse thee, regelmatig onderweg is en zich graag inzet voor een beter milieu is er de Eco Cup Tealovers van DCI. Deze mooie mokken hebben het uiterlijk van een papieren koffie- of theebeker à la Starbucks, maar zijn in werkelijkheid gemaakt van keramiek. Je hoeft dus niet meer dag in, dag uit plastic bekertjes weg te gooien. De bekers zijn heel milieuvriendelijk, want je kunt ze keer op keer gebruiken.

Voor vader en zoon

Welke jongen is er niet gek op modeltreintjes? Hoe oud of jong je ook bent, het blijft voor altijd leuk speelgoed. Deze zelfbouwtrein op zonne-energie is een prachtig leerzaam project voor jong en oud. De trein bestaat uit drie wagons, waarvan één met zonne-energiepaneel. Voordat de trein kan gaan rijden, moet hij eerst gebouwd worden. Het is dus ook een educatief cadeau!

Do it yourself

Is het een eierdoos? Welnee, het is een klok! De klok heeft een simpel en strak design, afgeleid van een ouderwetse klok. De klok is eco-bewust geproduceerd: met zo min mogelijk energie en gedroogd in de zon. Hij is zeer geschikt voor creatievelingen. Mocht je hem ooit zat worden, dan kan je de papierpulp opnieuw gebruiken. De klok kan ook gemakkelijk opgeleukt worden met een verfje.

Denk aan de prachtige natuur om ons heen en kijk eens naar de eco-gadgets van Ditverzinjeniet.nl! Groen is allang niet saai meer, dus wij zeggen: doen!

Leave your vote