Ken je dat? Die momenten waarin je al dagdromend het raam uitstaart en denkt aan alle –mogelijke en onmogelijke!- dingen die je nog zou willen doen in jouw kostbare leven? Juist! Ook mijn vriendinnen en ik waren afgelopen week beland in een eindeloze discussie over het te bewandelen levenspad.

Hoe serieus en gemeend deze praatsessie ook bedoeld was, as crazy as we are belandden we al snel in een grappensessie over de meest awkward situaties van vriendin 1, en ook het diepgekoesterde geheim van vriendin 2 kon niet overgeslagen worden. Met een wijntje als perfecte kick off en een goedgevulde bak borrelnootjes als snack material besloot ik mijn vriendinnen te verrassen met een avondvullend spel.

Aangeschoten vragenvuur

In mijn rommelkast lag al wekenlang het spel “Ik heb nog nooit” te verstoffen. Gezien de vele wijntjes die inmiddels achterover geslagen waren en de lachwekkende wending die de avond aangenomen had, was dit spel de perfecte touch aan ons weekly vriendinnenavondje. Jawel, ook de dames kregen bij het zien van dit spel een directe energieboost en maakten de tafel spelklaar voor ons vragenvuur. “Ik heb nog nooit” has been started!

Weetjes uit een onverwachtse –maar hele leuke!- hoek

Met een giga keuze uit 500 kaartjes belooft deze avond een succes te worden. Oké, heel eerlijk: gezien onze ietwat aangeschoten toestand waren de spelregels ons grotendeels ontschoten en ook de speelvolgorde nam een 180-graden-wending aan. Maarre… hoe gek het ook klinkt: dit maakte het spel alleen maar leuker! Na een geslaagd vragenvuur waarin vragen zoals “Ik heb nog nooit het bed gedeeld met iemand waarvan in de naam niet wist” en “Ik heb nog nooit gelogen tegen mijn vriend of vriendin” al schaterend beantwoord werden, waren we onbewust een hoop nieuwe en verrassende dingen over elkaar te weten gekomen.

Ondanks het feit dat we beste vriendinnen door dik en dun zijn, zijn we er door een simpel spelletje als dit achter gekomen dat de leukste weetjes verschuilt zitten in de kleinste en meest onverwachte hoekjes.

Toekomstvoer

Waar deze avond begon met een impulsief kaartspelletje, praten we tot op de dag van vandaag nog steeds vol enthousiasme over de leuke uitkomsten die het spel uit ons heeft weten te krijgen. Voor mij is het dan ook overduidelijk: dit kaartspel verdwijnt uit de eeuwig stoffige la en krijgt per direct een ereplekje in mijn knusse woonkamer; een spel als dit moet in een vriendinnenclub, studentenvereniging of verjaardagspartij immers voor het grijpen liggen!

Leave your vote