Wees eens eerlijk; hoeveel foto’s maak jij tegenwoordig? Ik schrik er iedere keer van… op een gemiddelde dag zo’n tien foto’s. En dan heb ik het nog niet over de dagen dat er echt iets speciaals gebeurd. Tegenwoordig maken we niet alleen veel foto’s, je kunt er ook veel mee doen! Wat doe jij met die foto’s? Ik ga een fotoboekje bij Fotofabriek maken en ik vertel je graag mijn ervaring!

De mooiste foto’s

Sowieso deel ik veel foto’s via social media, op mijn Facebook en via Instagram. Dat doe ik meestal dezelfde dag, vaak op het moment zelf zelfs al. Een mooi fotoboek maken, dat schiet er vaak bij in. Zonde eigenlijk, want het is toch wel erg leuk om de foto’s in een echt boek te hebben. Daarbij weet je zeker dat je de foto’s zelf hebt, al moet je natuurlijk ook wel voor een backup zorgen. Maar ooit had ik ook foto’s op Hyves staan, die een paar jaar geleden blijkbaar allemaal gewist zijn. Oeps!

Fotoboek van de vakantie

Nu hoef je natuurlijk niet van ieder wissewasje een fotoboek te maken (hoewel dat ook erg leuk kan zijn!), maar bij bijzondere momenten is een fotoboek onmisbaar. Je moet er alleen even tijd voor maken! Herkenbaar, want wij zijn vorig jaar naar Orlando op vakantie geweest; echt een supervakantie voor ons en de kids. Maar een fotoalbum heb ik nog steeds niet gemaakt. Maar op een druilerige dag als vandaag is het juist superleuk om een fotoalbum te maken. Van een vakantie lang geleden, juist de vakantie van deze zomer of gewoon een gezellige dag.

Goed voorbereiden

Mijn ervaring is dat een goede voorbereiding het halve werk is en daar ga ik dus mee aan de slag. Ik heb alle foto’s van onze vakantie naar Florida in een mapje op de computer gezet, alle foto’s bij elkaar. Lees hier verder na alle uitgebreide stappen die ik doe voordat ik het fotoboek echt maak. Nadat ik min of meer een selectie van alle foto’s heb gemaakt, maak ik eerst een keuze uit de software van Fotofabriek. Ze hebben drie verschillende opties, een voor mobiel, een algemene en een voor echte designers. Dan kun je jouw fotoboek met Photoshop of inDesign opmaken, waardoor je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Hoewel ik dat best een zou willen proberen, kies ik dit keer voor de software voor de pc. Deze moet je downloaden, heel eenvoudig. Daarna kies je jouw album, ik kies voor A4 liggend. Daarna kan ik eindelijk aan de slag!

review-fotofabriek1

Templates

Fotofabriek biedt meerdere soorten manieren aan; je kunt het fotoboek automatisch laten vullen, uit standaard templates kiezen of het helemaal zelf invullen. Ik ga voor de middenweg en speel de foto’s heel makkelijk naar de plek waar ik ze wil hebben. Fotofabriek heeft ook nog wat leuke extra opties; zo kun je heel makkelijk een Google maps printscreen toevoegen. Leuk om te zien waar de reis heen ging. Ook belangrijk bij het maken van een fotoboek; de kwaliteit van de foto’s moet wel goed zijn. Als dit niet het geval is dan krijg je een melding van Fotofabriek en dan kun je de foto aanpassen.

Review Fotofabriek

Fotofabriek geeft duidelijk aan als er een probleem met de resolutie is.

Het bijsnijden van de foto's gaat ook heel makkelijk.

Het bijsnijden van de foto’s gaat ook heel makkelijk.

 

Tips voor het maken van een fotoboek

Tijdens het maken geeft de software regelmatig tips

review-fotofabriek5

Wachten op het resultaat

Een fotoboekje maken is echt leuk, of het nu voor jezelf is of als cadeau. Ik denk dat ik zo’n twee uur bezig ben geweest met het maken van het fotoboekje en in die twee uur was ik echt weer even op vakantie! Genieten dus. Nu is het wachten op het resultaat; ik laat het jullie natuurlijk zien als het Fotoboek Fotofabriek binnen is! Jippie, sneller dan gepland is mijn fotoboek binnen! Lees hier over het resultaat!

Leave your vote