Ken jij het boekje ‘Vaders eerste jaar’? Het trok gelijk mijn aandacht omdat ik zelf een moeder ben. Hoe ideaal zou het zijn dat je vriend door middel van een boek voor mannen, zo op de hoogte word gebracht? Dit boekje had ik dus een paar jaar geleden moeten hebben!

Het perfecte cadeau voor je vriend

‘Vaders Eerste Jaar’ is een nieuw boek van  Uitgerverij Snor, die je misschien ook wel kent van de boeken Relax Mama en het Zwangerschapboek voor Vrouwen. Ze hebben zelfs hun eigen chocolade! Maar terug naar ‘Vaders eerste jaar’, in dit boek word er gesproken over de eerste 52 weken van een pasgeboren vader en over relationele valkuilen. Het boekje begint met een korte voorwoord hoe Gerard Janssen het zelf allemaal ervaren heeft. Het leest heerlijk weg!

Papa ik wil je wat vertellen…

Als de baby plotseling wat meer huilt, kan het zijn dat zijn eerste tandjes door beginnen te komen. Het kan echter ook komen doordat de baby nieuwe inzichten heeft die hij moet verwerken, doordat hij wil laten weten dat hij het ergens mee oneens is, of dat hij de behoefte heeft aan een goed gesprek maar nog niet zo goed kan praten.

Het mooiste wat er is in het leven!

Is een kindje krijgen, wij moeders hebben het allemaal op een andere manier mogen ervaren dan de vaders. Wij voelen het eerste schopje, het eerste moment dat je baby op je borst komt liggen of borstvoeding wat ons zo’n speciale band geeft. Dat betekent niet dat  er geen speciale momenten zullen zijn tussen de kersverse vader en de pasgeboren baby. Het eerste jaar is voor iedereen nieuw, iedereen maakt fouten, niks loopt vlekkeloos. Het boek is bedoeld als aanmoediging om daar zo veel mogelijk deel van uit te maken, en op de voet te volgen hoe een baby de taal, de zwaartekracht, de geuren, de kleuren en de geluiden ontdekt.

Onze conclusie;

Vaders eerste jaar is echt een heel leuk boek om cadeau te krijgen als je vader wordt. Als ik ooit nog een kindje krijg koop ik hem gegarandeerd voor mijn vriend!

En goed nieuws; je maakt nu kans op dit leuke boekje; want wij mogen het twee keer weggeven! Je kunt meedoen via onze Facebook of laat jouw reactie hieronder achter!!

Leave your vote