Puzzelen, iets wat ik vroeger erg graag deed dus ik liet het me natuurlijk geen 2e keer vragen of ik een review wilde schrijven over de puzzel Volkswagen bus 3D van Ravensburger.

De onderdelen

De Volkswagen 3D puzzel bestaat uit 162 kunststof puzzelstukjes die (gelukkig) allemaal op de achterkant genummerd zijn. Ook zitten er pijltjes op de achterkant, zo weet je precies welke kant je op moet bouwen. Ideaal! Verder zit er in het puzzelpakket 4 wielen, onderstel waar je de puzzel later opzet, spiegels en een gele surfplank. Ook zit er een boekje bij zodat je weet hoe de wielen in elkaar gezet moeten worden.

In elkaar zetten

Wat was ik blij dat mijn vriend van bouwen houdt, want eerlijk is eerlijk… alleen ging het me toch niet helemaal lukken. In 3D bouwen is toch iets lastiger dan ik had gedacht! Wel had ik het begin zelf gemaakt, de 4 wielen kon ik gemakkelijk plaatsen aan het onderstel door de goede omschrijving die in het boekje staat. Daarna kwam het puzzelen; alle puzzelstukjes had ik los en met de nummers naar boven in de puzzeldoos gedaan. Nu was het nog een kwestie van zoeken naar de juiste nummer. Ik zocht alle nummers en mijn vriend zette het in elkaar, wat soms nog wel eens lastig ging want dan moest er een puzzelstukje gebogen worden wat wij nog niet wisten. Maar daar kwamen we na 10 minuten achter dus konden we weer verder bouwen hihi.  Nu moesten we alleen nog maar de surfplank op de bovenstuk klikken en daarna de bovenstuk weer op de puzzelstukjes en klaar!

puzzel ravensburger

Mijn mening

Wat het leuk maakt om de puzzel in elkaar te zetten is dat er op de achterkant pijltjes staan waar het volgende stukje moet. De pijltjes gaan niet alleen van links naar rechts, maar ook van boven naar beneden en schuin, dat geeft echt het puzzel gevoel. De nummers op de achterkant van de puzzelstukjes vind ik ook fijn, zo hoef je alleen alle cijfers bij elkaar te zoeken en bouwen maar! Het jammere vind ik dat de puzzel tijdens het bouwen niet goed blijft staan, als je een stukje in elkaar zet valt het aan de andere kant weer uit elkaar dus dat was wel een hele gedoe. Ook het klik systeem om de bovenkant aan de puzzel vast te maken gaat helaas niet makkelijk. De Volkswagen bus is wel een echte eyecatcher er geeft in elk huis wel een stukje sfeer.

Eindresultaat: Het was echt leuk om te doen en hij staat echt mooi in de woonkamer! Je moet wel een beetje geduld hebben, maar ach, dat hoort bij puzzelen! 🙂

Met dank aan Ashley!

Leave your vote