Gek word ik er van: sta ik net op het punt om de deur uit te gaan, kan ik nergens mijn sleutels vinden. Ja, ze zitten als het goed is in mijn tas. Daar heb ik een handig vakje voor sleutels in zitten, maar de avond ervoor heb ik met opruimen mijn sleutels gewoon zo in mijn tas gegooid…of heb ik ze nou boven op mijn nachtkastje neergelegd? In het ergste geval moet het halve huis op zijn kop voor ik de deur uit kan. Zonder sleutels kan ik immers niet weg. Vervelend!

En dan die keer dat ik mijn fietssleutel verloor op de oprit bij kantoor. Dat hád een simpele zoektocht kunnen zijn, was het niet dat mijn zwarte fietssleutel zonder sleutelhanger tussen het donkergrijze grint was beland. Als een speld in een hooiberg dus. We hebben een kwartier gezocht, voor we ‘m zagen. Had er een gekleurde sleutelhanger aan gezeten, dan had ik in één minuut onderweg kunnen zijn, maar helaas.

De oplossing: sleutelhangers

Bovenstaande anekdotes kunnen de indruk wekken dat ik een enorme sloddervos ben die vaak haar sleutels kwijt is. Gelukkig valt dat reuze mee! Maar áls ik mijn sleutels weer eens niet kan vinden, zorgt dat wel voor een flinke portie stress. Tijd voor een oplossing dus. En die is eigenlijk verrassend simpel: sleutelhangers.

Met een sleutelhanger aan je fietssleutel of sleutelbos vallen de sleutels veel meer op. Aan mijn sleutelbos hangt inmiddels een flink exemplaar. Zitten de sleutels in mijn tas, dan heb ik met één of twee keer graaien de sleutelhanger te pakken. Ligt de bos ergens anders, dan valt ‘ie in ieder geval goed op. Scheelt een hoop gezoek en stress! Voor aan mijn fietssleutel ben ik nog op zoek naar een leuke sleutelhanger. Ik heb online al allerlei mooie sleutelhangers gezien. Nu hoef ik alleen nog maar te kiezen…

Mijn favoriete sleutelhangers

Kun je ook een mooie sleutelhanger gebruiken zodat je je sleutels altijd gemakkelijk terug kunt vinden en herkennen? Hieronder een paar van mijn favorieten:

  1. Sleutelhouder Vogelhuis, te bestellen bij Fonq
  2. Een vernieuwde versie hiervan; de sleutelhanger met olifant!
  3. Sleutelhanger Alpaca
  4. Space Gun Sleutelhanger, als je lekker irritant wil doen
  5. Voor iemand die alles graag netjes en georganiseerd wil hebben; de key organiser!

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote

-1 Points
Upvote Downvote