Een goede foundation zie je niet zitten. Hij zorgt er namelijk voor dat je huid er perfect uitziet, zoals je hem het liefst zou zien, zonder op te vallen. Helaas is het kiezen van een goede foundation makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet niet alleen letten op de kwaliteit van het product, maar ook op je huidtype en zeker ook op de kleur.

Niet te licht, niet te donker

Als er één make-up product is dat je hele look kan maken of breken, dan is het wel de foundation. Is deze namelijk verkeerd gekozen, dan kun je daarna nog zoveel proberen, maar het komt niet meer goed.

Het is vooral zaak om een foundation te vinden die perfect aansluit bij jouw huidskleur, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het aloude testen op de binnenzijde van je pols is geen aanrader; negen van de tien keer heeft je huid daar een andere tint dan op je gezicht. Beter is het om een klein beetje aan te brengen op je onderkaak. Zo zie je veel sneller en beter of de kleur perfect matcht met je gezicht. Is de tint iets te donker? Laat hem dan staan. Breng je dit over je hele gezicht aan, dan ziet het er echt onnatuurlijk uit. Ook een te lichte foundation kies je alleen als het echt niet anders kan. Als je moet kiezen tussen twee tinten, waarbij de ene net te licht en de ander net te donker is, kies dan de lichte variant. Deze kun je door een bronzer te gebruiken altijd nog wat donkerder laten lijken.

Heeft jouw gezicht in de winter dezelfde kleur als in de zomer? Waarschijnlijk niet! Let ook daarop als je een nieuwe foundation koopt. Het kan geen kwaad om zowel in de winter als in de zomer een nieuw exemplaar aan te schaffen, en daarbij niet klakkeloos dezelfde kleur te pakken als altijd.

Let bovendien ook goed op de formule. Heb je een droge huid, kies dan voor een hydraterende soort foundation. Glimt je huid juist snel, dan kun je beter een matte soort kiezen.

Hoe breng je hem aan?

Een goede foundation uitkiezen is al een hele kunst, maar deze daarna goed aanbrengen is minstens zo belangrijk. Veel mensen gebruiken nog altijd hun vingers, terwijl het resultaat met foundation kwasten of sponsjes veel mooier wordt. Probeer het eens uit, en je zal het verschil zeker zien. Bovendien wordt nog wel eens vergeten om een vloeibare foundation even af te poederen. Als je wilt dat je foundation heel de dag goed blijft zitten, valt dit wel aan te raden. Zo fixeer je namelijk het resultaat, en voorkom je dat je gezicht in de loop van de dag gaat glimmen of rare barstjes of vlekken gaat vertonen.

Leave your vote