Op een warme en zonnige zondag stapten wij in de auto richting Utrecht en lieten wij het strand links liggen, want wij gingen iets veel leukers doen. Een klein beetje zenuwachtig was ik wel, want ik had dit eerder op tv gezien bij De Wereld Draait Door en toen stond Matthijs van Nieuwkerk te wankelen op zijn benen.

Op 1 juli kreeg ik een berichtje van Martine van eenkadovoor.nl of ik ’s avonds naar de opening wilde gaan van The VR Room Utrecht. Ik las het bericht en werd meteen enthousiast maar helaas kon ik die avond niet heen. Ik kreeg alsnog de gelegenheid om heen te gaan en dat was op deze bewuste zondag.

The VR Room

The VR Room neemt je mee in de virtuele wereld van een achtbaan, oceaan, ruimte of laat je 3D-creaties maken. Je kunt het zo gek niet bedenken. De oprichter Wouter van den Bijgaart ontving ons hartelijk en vertelde meteen vol enthousiasme over de mogelijkheden. Met een drankje binnen handbereik kregen wij een bril op (en als je brildragend bent zoals ik kan je die gewoon ophouden, want de virtual reality bril gaat er overheen) en zaten wij in een achtbaan. Het leek net echt. Je kon alle kanten op kijken en je moest oppassen dat je niet begon te gillen. Wouter vertelde dat de bril in de andere ruimte waar je ook in een achtbaan zat veel realistischer was dus wij hielden ons hart vast. Wij mochten ook even spelen met onze handen waarbij je virtueel blokjes kon pakken, bouwen en weggooien en een diamantje met je handen moest bedienen die werd beschoten en je alles moest ontwijken. Het rare is dat je niets in je handen hebt maar dat je het wel kunt bedienen en op het scherm allemaal zichtbaar is.

tessa-vr-bril

In de achtbaan

 

In de tweede kamer ging het er wat spannender aan toe. Leuk is dat mensen mee kunnen kijken als jij in de virtuele wereld zit. Wij begonnen rustig in de achtbaan, wat ik al best heftig vond. Zittend op een stoel, beleef jij het ritje in het echt. Het onderbuik gevoel had ik niet maar een beetje misselijk was ik wel toen het ritje afgelopen was. Levensecht dus.

danny-achtbaan

Bij de tweede opdracht werd ik door middel van een kabel vastgebonden aan het plafond (klinkt vreemder dan je denkt, maar valt mee) zodat ik wel kon bewegen maar niet te ver kon lopen. Je moet namelijk bewegen om in de virtuele wereld te bewegen. Met mijn hoogtevrees was deze sessie angstaanjagend, want ik stond honderden meters hoog op een gebouw bij een afgrond. Wouter adviseerde eerst omhoog te kijken voordat ik de diepte in zou kijken. Ik keek wat rond en ik zag alleen maar hoge gebouwen dus omlaag kijken was wel een issue. Voorzichtig deed ik een poging. Ik voelde mijn benen al zwabberen (wat ik al heb als ik iemand bij een afgrond zie staan op televisie) maar het was wel een ervaring. Wat gaaf was dat.

Op-een-hoog-gebouw-1024x768 (1)

Nog veel meer plezier

In een ander filmpje bevond ik mij in de ruimte tegenover een marsmannetje op een andere planeet. Met het uitzicht op een ruimteschip en de maan. Ik kon naar het marsmannetje toe lopen en zelfs zijn achterkant bekijken. Het leek allemaal levensecht.

3D-creaties maken is ook erg leuk. Blokken bouwen waarbij je niets in je handen hebt maar toch mooie creaties kunt maken of tekenen (wat niet mijn sterkste kant is maar wel ontzettend leuk om te doen). Je kunt diepte creëren in je tekeningen en de mooiste dingen maken met je handen. Ik wist niet dat ik dit kon.

achtbaan

Het meest spannend

Het spannendste waren de games die je kunt spelen. Met een gameconsole in je hand en het idee dat je echt zelf in het spel betrokken bent, speel je de game. Ik kon zelfs al eerder om een hoekje kijken dan het mannetje wat ik bediende. Voor het spel waarbij je door bomen slingerde moet je wel een sterke maag hebben, want je hebt echt het gevoel dat je door de lucht vliegt.

De tijd vloog voorbij en ik vond het jammer dat het alweer afgelopen was, want er is zoveel te beleven en zien. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding en uitleg. Wouter is een super enthousiaste jongen die het zo leuk brengt dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Erg leuk om dus naar toe te gaan met je vrienden, collega’s of familie en bestemd voor jong en oud. Dit wordt dé hit van 2016 en hopelijk zo’n succes dat Wouter straks nog meer vestigingen in Nederland kan openen.

Bedankt Wouter dat wij dit mochten meemaken en wij komen zeker een keer terug.

 

Image Credits: VR Room, Utrecht.

Leave your vote