‘Anders mag je niet op mijn feestje komen.’ Kinderen zijn vaak druk bezig met hun verjaardag. Nachten aftellen tot het eindelijk zover is. Na school met je favoriete vriendinnetjes en vriendjes naar huis je kinderfeestje vieren. Mijn moeder is altijd erg creatief geweest met de kinderfeestjes. Zo had ik elk jaar een supertof  verjaardagsfeest. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos voor de meest memorabele verjaardagsfeestjes. Ben jij benieuwd naar de leukste thema’s? Lees dan snel verder!

5. Smullen maar!

Iedereen kent het vast wel: zelf pizza’s bakken met alle toppings die je kon bedenken.  Toen ik mijn negende verjaardag vierde, heb ik dit feestje zelf gegeven. Wij zaten aan een lange tafel met z’n allen de lekkerste pizza’s samen te stellen (lees: een tijgertje met salami-oren en bieslook-snorharen) – mocht je benieuwd zijn naar de recepten, laat een reactie achter. 

De afgelopen tijd hebben we het er al vaker over gehad: de pizzarette. Deze pizzaoven kun je gemakkelijk op tafel zetten en je culinaire hoogstandjes afbakken. Perfect voor een pizzafeestje, pas wel op met kleine kinderen (toezicht is noodzakelijk).

4. Alleen voor de écht stoere mannen!

Alleen geschikt voor jongens zonder angsten of watervrees. Een avontuur tegemoet met indoor surfen of raften op een wildwaterbaan? Waaghalzen van zes jaar of ouder kunnen bij Dutch Water Dreams een verjaardagsfeestje met eigen voedselarrangement reserveren. 

3. Prinses voor één dag

Elk meisje droomt ervan om een prinses te zijn. Organiseer voor jouw dochter en haar vriendinnen een geweldig prinsessenfeest: kleed alles in het roze aan en laat alle prinsesjes in een jurk komen. Ga in de keuken aan de slag met zelfgemaakte cupcakes om daarna een ‘prinsessenspel’ te spelen. Print verschillende Disneyprinsessen uit om memory te spelen.

2. In het grote sprookjes bos

Een speurtocht door het bos, nee niet zomaar een bos maar het sprookjesbos! Toen Roodkapje onderweg was naar haar oma raakte ze de weg kwijt en heeft net als Hans en Grietje een spoor achtergelaten. Nu is de grote vraag: vinden ze Roodkapje terug? De fantasie van kinderen zorgt ervoor dat het verhaal een nieuwe wending krijgt. Laat ze eerst een vervolg bedenken op wat er met Roodkapje gebeurt en stippel daarna een speurtocht uit. Wedden dat ze het er volgend jaar nog steeds over hebben?!

1. Onesie

Slaapfeestjes: tot laat in de nacht opblijven, leukste films kijken, kletsen met de meiden uit de klas of bij de sportvereniging over jongens. Geef het slaapfeestje een extra dimensie: iedereen in onesies. Voor degenen die onsies nog niet kennen: een pyjama van een koe of varken of Superman. Perfect om in te slapen of lekker te luieren in het weekend.

Leave your vote