Eén van de leukste kraamcadeaus die wij kregen toen ons dochtertje werd geboren was het tiendagenpakket wat we van mijn schoonouders kregen. In een grote mand zaten tien cadeautjes die stuk voor stuk ingepakt waren. Iedere dag na de geboorte mochten we één cadeautje uitpakken. Op die manier hadden we tien dagen lang elke dag een leuke verrassing! Lijkt het je leuk om zelf een tiendagenpakket aan iemand te geven die net bevallen is? In een tiendagenpakket stop je allemaal verschillende cadeautjes. Ik geef je een paar suggesties die altijd in de smaak zullen vallen!

Voor de baby

In een tiendagenpakket komen natuurlijk wat leuke cadeautjes voor de baby. Een rompertje, een slabbetje en een leuk speeltje; dat kan eigenlijk allemaal niet ontbreken in een tiendagenpakket. Ook kun je denken aan een fijne bodylotion of andere verzorgingsproducten voor de baby. Ook is het erg leuk om een (uitwasbare) zwemluier in het tiendagenpakket te stoppen, samen met vrijkaartjes voor het dichtstbijzijnde zwembad.

Cadeautjes voor de moeder

Ook de kersverse moeder moet eigenlijk verrast worden met een cadeautje. Grote kans dat zij de komende tijd weinig aan ontspannen toekomt, dus het cadeautje voor de moeder moet eigenlijk wel in de relax-hoek gezocht worden. Een lekker maskertje, badschuim of ‘Slaap lekker-thee’. Ze zal het nodig hebben! Wil je een low-budget tiendagenpakket samenstellen? Dan kan je ook zelfgemaakte tegoedbonnen in het pakket doen, met bijvoorbeeld tegoed voor een uurtje oppassen, een keer de afwas doen en een keer de was strijken.

Ook de vader verdient een cadeautje

Ook de vader van de pasgeboren baby verdient een cadeau. Omdat hij de moeder zo goed heeft bijgestaan tijdens de bevalling of omdat hij kraamverband en zoogcompressen moest kopen tijdens de kraamweek: Hij-heeft-het-loodzwaar-deze-dagen. En er is maar één ding wat hij meer dan ooit heel hard nodig heeft: Koffie. De nieuwbakken vader verras je daarom het best met een mok waarop staat dat hij de allerbeste vader ter wereld is. Als je hem een nog groter plezier wil doen, doe je er ook een pak koffie bij cadeau.

Voor grote broer en zus

Zijn er in het gezin van de nieuwe baby ook nog broers en zussen? Dan stop je in het tiendagenpakket ook een kleinigheidje speciaal voor hen. Je kan kiezen voor iets lekkers, maar ook voor een leuk boek. Met een beetje mazzel zijn ze daar uren zoet mee, wel zo lekker voor de ouders!

Leave your vote